Ako želite malo promijeniti stvari i kuhati meso na drugačiji način, probajte pileće nuggets pržene na maslacu

Prženo bijelo meso oduvijek je bilo omiljeno, a sada je još sočnije i ukusnije.

Ako želite malo promijeniti stvari i kuhati meso na drugačiji način, probajte pileće nuggets pržene na maslacu. Aromatičan, sočan i ukusan, oduševit će vas na prvi zalogaj.

Jaja slobodno izostavite iz poh smjese, jer pivo pomiješano s brašnom također povezuje smjesu, a meso postaje mekano i sočno.

SASTOJCI

500 g bijelog mesa

150 g maslaca

150 g cheddar sira

20 g kopra

200 g brašna

250 ml piva

150 g krušnih mrvica

Pripremiti:

Meso narežite na tanke odreske i zgnječite pa svaki komad posolite i popaprite. Maslac sobne temperature pomiješajte s naribanim cheddar sirom i nasjeckanim koprom. Dobro izmiješati i staviti na prozirnu foliju, prstima rastanjiti i oblikovati kvadrat. Ponovo saviti prozirnom folijom i zatvoriti, pa razvaljati oklagijom na deblji kvadrat.

Stavite u hladnjak na pola sata. Narežite na kockice i stavite u sredinu svakog odreska. Preklopiti prvo uzdužno pa poprijeko tako da cijeli komad maslaca prekrije meso. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u usku posudu te vratite u hladnjak na pola sata.

Brašno i pivo dobro promiješajte i svaki komad mesa (obavezno maknite prozirnu foliju) stavite prvo u smjesu pa u krušne mrvice. Pržiti na vrućem ulju.

Preporučujemo