Legendarni pjevač Toše Proeski tra*ično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na jučerašnji dan prije 15 godina kod Nove Gradiške u Hrvatskoj. Njegovu sm*t i danas oplakuju njegovi fanovi koje je imao širom svijeta i regiona. Međutim, kako godine od njegov po*ibije prolaze, redovno i isplivavju i neke pojedinosti iz života jedne od najvećih zvijezda koje su imali naši prostori. To samo pokazuje kakv je zapravo Toše bio u privatnom životu, a što se za vrijeme njegovog ovozemaljskog života zapravo nije znalo. Naime, djevojka kojoj je Toše, kako ona navodi, spasao život, u susret tužnoj godišnjici riješila je da ispriča svoje iskustvo s Proeskim.


– Toše je bio anđeo na zemlji. Nije samo pevao kao anđeo nego mu je takva bila i duša. Ja sam ga obožavala, vodila sam u to vreme neposredno pred njegovu sm*t i neke njegove fan stranice. Kad god sam mogla, odlazila sam na njegove koncerte, cela soba mi je bila u njegovim posterima i slikama. Ipak, 2006. dijagnostikovana mi je leukemija i u to vreme za operaciju mi je bilo potrebno 35.000 evra. Moja porodica nije imala taj novac, a lečenje je moglo da se obavi samo u Turskoj. Ne znam kako, ali je do Tošeta došla informacija o mojoj bolesti. Sećam se te večeri kada nam je zazvonio kućni telefon. Tata mi je dao slušalicu, kada sam mu čula glas, oduzela sam se. Malo smo popričali, rekao mi je da zna sve o meni i koliko ga volim. Pošto je sledeće nedelje imao koncert u mom mestu, rekao je da će pre koncerta doći kod mene kako bismo se videli i porazgovarali lično – započela je priču, a zatim dodala kako je izgledao njihov prvi i, nažalost, posljednji susret i razgovor uživo.

– Došao je u našu kuću, tih i sa osmehom. Nenametljiv, nikad neću zaboraviti taj njegov osmeh i sjaj u očima. Moji roditelji i ja smo mu sve ispričali o mojoj bolesti i lečenju. Odmah je rekao da će on snositi sve troškove lečenja, ali da ne želi da se o tome govori nikome i da to smatra svojom obavezom kao čovek i hrišćanin – prisjetila se ona, pa na kraju otkrila.Prije 15 godina napustio nas je Toše Proeski - Adria TV

– Te večeri je na svoj koncert kasnio pola sata, jer je ostao duže kod nas kako bi nas utešio i niko ni od organizatora nije znao gde je bio i zašto je kasnio. A to mu se nikad nije pre toga desilo. Nedelju dana kasnije uplatio je celokupan iznos na naš račun koji je bio otvoren u tu svrhu. Eto, takav je čovek bio Toše. Zahvaljujući njemu sam živa – završila je svoju ispovijest uplakana Makedonka.

Preporučujemo