Vjerujemo da znate ko je Ognjen Amidžić, poznatiji kao Amidži koji se oprobao u mnogo sfera pa je tako okarakterisan kao srpski muzičar, televizijski voditelj i glasovni glumac a najpoznatiji je po svojoj emisiji koju je započeo jos davne 2008. godine kada se po prvi puta tok-šou emisija emitovala na male ekrane.

Ognjen je nastavio stopama svoga oca, Zorana, koji je radio kao novinar i dopisnik za TV Beograd iz Šapca, ono što mnogi nisu znali i što je šokiralo pratitelje jeste informacija da je njegov otac ubijen 1991. godine na Baniji u povratku sa ratišta u Hrvatskoj.

Ognjen je završio gimnaziju u Šapcu te nakon toga upisao studije u Beogradu, započeo je rad na TV Šabcu kada je preuzeo muzičku emisiju. Strast prema muzici djelio je sa svojim dobrim prijateljem Marinkom Madžgaljem s kojim je osnovao i muzičku grupu Flamingosi koja ih je obojicu dodatno proslavila, međutim ono po čemu je najprepoznatljivi jeste “Amidži šou” koja se emituje još od 2008. godine.Tokom svog života radio je mnogo poslova u pravcu šou biznisa pa smo ga tako mogli gledati i kao voditelja jednog od rijaliti programa, Farme, također uzeo je uloge u nekim od domaćih filmova i serija a ističemo “Ljubav, navika, panika” gdje je imao ulogu policajca, “Crni Gruja i kamen mudrosti” gdje je glumio Radonju a pojavio se i u “Drug Crni u NOB-u” gdje je uzeo ulogu pijanca.

Vijest o smrti oca ovog popularnog voditelja odjeknula je širom regiona 1991. godine, kako se tada navodilo iz zasjede je ispaljeno oko 200 metaka u putnički automobil u kojem se nalazio Zoran Amidžić, Bora Petrović snimatelj i Dejan Milićević asistent snimatelja.

“U jedan sat posle ponoć policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen” – izjavio je Ognjen te dodaje:

“Nedostaje mi tata i znam da bi moj život bio potpuno drugačiji da se to nije desilo. Bio sam tinejdžer kada se to desilo. Mnogo toga je palo na moja leđa, trudio sam se da majci pomažem koliko sam mogao. Maksimalno se žrtvovala za mene i sestru i zato ću biti večno zahvalan” – dodao je te odlučio podjeliti i par detalja o istrazi koja je bila pokrenuta o ovom slučaju a kaže:

“Sanjam oca i dan-danas. Taj zločin nije rešen i dalje lebdi u vazduhu. Bilo je nekih tragova i dokaza u istrazi, recimo zabeleške mog oca, koje je u trenutku pogibije imao u robi, očigledno su nekako došle do hrvatskih novinara. To je bio najopipljiviji trag koji je mogao da se prati tada, ali od toga nije blo ništa. Mislim da je i nemoguće otkriti posle toliko godina ko je počinilac, ali je jasno kao dan da su to uradile hrvatske vojne snage, tu nema filozofije” – rekao je.

Preporučujemo