Šokantna i pomalo sablasna priča danas nam dolazi iz Kikinde, radi se o starici kojoj je naglo pozlilo, ubrzo je konstatovana smrt a ono što se kasnije dogodilo je nevjerovatno!

Akter priče je žena u poodmakloj dobi, Radojka S. sedamdesetogodišnjakinji iz Kikinde a njena priča datira još iz 2018. godine. Naime, gospođa se nalazila u Domu za stare kada joj je naglo pozlilo, zaposleno osoblje je odmah pritrčalo u pomoć te su kontaktirali medicinsku službu koja je po svom dolasku konstatovala smrt.

Prizor koji je uslijedio je sve ostavio bez teksta i mnogima, ovo je najsablasniji trenutak koji su ikada doživjeli u toku svog života.Radojka je dugo vremena bila štićenica Gerontološkog centra a tog kobnog ponedjeljka kada joj je u večernjim satima pozlilo svi su mislili da je njen život završio pa su tako donijeli odluku da je prebace u kapelicu koja je bila smještena unutar doma, njena svrha je bila da služi kao mrtvačnica dok ne bi neko iz porodice došao i preuzeo tijelo. Kapelica nije bila prazna, već je jedna osoba bila smještena i čekala se njegova porodica, pa su tako staricu ostavili odmah pored.

Ujutro, stigla je porodica od osobe koja je bila pored Radojke, došli su preuzeti tijelo a ono što im je zapalo za oko u tom trenutku je kako je tijelo starice ostavljeno u neprirodnom položaju, pomalo nagnuto.

Radnici nisu znali šta se dešava jer to nije bio položaj u kojem su je oni ostavili, radnik je prišao i odlučio pomjeriti tijelo kako bi ga ispravio, bizaran trenutak je bio kada se gospođa pomjerila i zajaukala. Haos koji je ustupio u Domu, radnici kažu da nisu sposobni ni prepričati!

Preporučujemo