Milovan Ilic Minimaks poznatiji kao jugoslovenski i srpski radio i TV novinar preminuo je još 2005. godine a kroz svoj život proslavio je mnoga regionalna imena te je jedan od onih čije se ime ne zaboravlja ni dan danas!

Milovan je dio svog školovanja završio u Kragujevcu a nesvršeni je student Pravnog fakulteta u Beogradu, na svoje prvo radno mjesto došao je u list Jež a 1960. godine je odlučio prijeći u Radio Beograd.

Proslavio se i kao voditelj radio programa Minimaks koji se emotivao na Radio Beogradu i to čak sedamdesetih godina. Učestvovao je u mnogim emisijama a kao neke od njih izdvajamo i “Sutra je petak” i “Tačno u podne” koju je vodio preko 20 godina i postigao je veliki uspjeh. Svoju karijeru je nastavio na Radio-televiziji Srbije a zatim 1990. godine na TV Politika preuzeo je vodstvo zabavne emisije pod imenom Minimaksovizija.

Mnogi ga pamete i tako što je proslavio neke od najvećih regionalnih imena kao što su Lepa Brena i Ceca, u njegovim emisijama gostovao je i veliki broj srpskih političara, glumaca i pjevača kao i mnogih drugih slavnih i javnih ličnosti. Tokom 2004. godine imao je presađivanje jetre na Univerzitetskoj klinici u Padovi a preminuo je odmah 2005. godine nakon duge i teške bolesti.

U prvi brak je ušao sa samo 22 godine a na tu temu je jednom prokomentarisao slijedeće:
“Rano sam se oženio zbog činjenice da su moji razvedeni, pa sam želeo svoju porodicu. Sreo sam jednu dobru, oženio se, dobio sina, živeo u tom braku 12 godina i razveo se iz čista mira. Ne bih mogao sad da objasnim pravi razlog, mislili smo da su svi drugi brakovi bolji. Međutim, posle sam shvatio da su trzavice u braku normalna stvar i da čovek mora da bude tolerantan i strpljiv.” – izjavio je jednom prilikom.

Kako je poznato, Ilic iz prvog braka ima sina Igora a u drugom je dobio kćerku Anu i još jednog sina Vladu koji je na javnoj sceni poznat i kao reper iz grupe “Šaila”.

Oglasi - Advertisement