Bogdana je žena u već kasnijoj dobi života kojoj je otkucavao biološki sat, dobro nam je poznata opaska za žene poslije tridesete godine koje još uvijek nisu dobile dijete, šta je to biološki sat i šta on znači za žene a šta za muškarce? Roditelji žene koja je tek preuzela ulogu majke zatražili šokantnu stvar od nje!

Bogdana je sa svojim suprugom već preko deset godina u braku, tokom tok perioda zabilježili su mnogobrojne svađe i prepirke što nije poznanica u svakoj vezi, njeni kontroverzni roditelji su od početka njihovog zabavljanja bili protiv njihove veze a kada su sklopili brak nisu im pružali podršku koju su oni očekivali da će dobiti, ali ono što je uslijedilo nakon što su konačno dobili bebu ih je šokiralo i izazvalo nevjericu.

Naime bračni par je godinama pokušavao dobiti dijete, išli su na razne vrste pregleda i pokušavali razne metode kojima su ih drugi savjetovali ali nažalost bezuspješno. Nakon toliok godina pokušavanja i truda, Bogdana je izgubila sve nade i brinula se da joj je biološki sat već otkucao.

Čisto radi onih znatiželjnih koji nisu upućeni u temu, biološki sat ne potiče kao medicinski pojam, to je termin koji označava određeni period života jedne žene u kojem ona može ostati trudna te na kraju krajeva iznijeti tu trudnoću do kraja. Ovaj termin je često povezan sa negativnim predrasudama koji nisu podstaknuti znanstvenim iskazima, on uključuje razne prirodne procese starenja koji mogu uticati na žensku plodnost ali ne obuhvata konkretne čimbenike kojima je određen.

Kada se Bogdana počela približavati već četvroj deceniji života, uslijed mučnina koje je osjećala par jutara za redom odlučila je otići na ljekarski pregled te je u tom trenutku saznala izvrsnu vijest, ostala je trudna. Ona i suprug su bili izbezumljeni, presretni što će dobiti dijete mislili da je to razlog koji će unijeti sreću u njihov život te su odlučili da će nastojati izbjegavati buduće svađe i prepirke koje nisu bile rijetke u njihovoj prošlosti, odlučili su promjeniti svoj život te se u potpunosti posvetiti svojoj bebici.

Međutim roditelji od Bogdane iako su bili sretni zbog ove vijesti imali su drugačije planove, na svoju ruku odlučili su angažovati advokata te planirati brakorazvodnu parnicu bez saznanja Bogdane i njenog supruga. Kada se beba konačno rodila i nakon što je porod prošao u najboljem mogućem redu, njeni roditelji su otišli u njihovu kuću i unijeli nered između bračnog para navodeći kako je vrijeme da njih dvoje okončaju svoj zajednički život unatoč tome što su dobili bebu, dali su im papire koji bi trebali započeti njihov razvod, Bogdana i suprug su ostali šokirani ovim činom njenih roditelja te je uslijedila svađa između Bogdane i njenih roditelja. Uslijedila je oštra reakcije Bogdane koja je roditeljima pokušala objasniti kako je njihov život tek započeo sa dolaskom bebe na svijet ali uzalud, oni to nisu shvaćali, poslala ih je kući a kontakt sa njima nije ostvarila naredne dvije godine nakon čega su odlučili izmiriti stvari međusobno.

Oglasi - Advertisement