Voditelja Žiku Jakšića narod učiva da gleda u regionalnom muzičkom takmičenju “Nikad nije kasno”, pa tako s njim zajedno smiju, plaču, ali ipak rijetko ko da zna da je on imao ozbiljan “lom” u životu. U nastavku članka pročitajte o čemu se radi.

Naime, Žika sada živi dosta lagodniji život nego prije, ali put do svega što je stekao mu je bio jako trnovit. Za one koji ne znaju. Žika je svirao bas gitaru u bendu “”Ritam srca”, a onda se 2000. godine sve srušilo kao kula od karata.

– Doživeo sam tada jedan ozbiljan lom u životu. Bankrotirao sam! Sam sam bio kriv, jer kada čovek ne zna šta hoće, onda radi ono što neće. Te 2000. godine živeo sam u Nemačkoj i tadašnjoj supruzi Snežani i sinu Andriji pokušavao da obezbedim bolji život. Ušao sam u posao sa nekim hotelom u Nemačkoj, ali sam ubrzo shvatio da sam uložio u pogrešan posao. I tako sam izgubio i ono malo ušteđevine što sam imao. Završio sam sa ozbiljnim gubitkom i dugom kod nemačkih banaka od čak 100.000 maraka. Šest godina mi je trebalo sve to da vratim – rekao je voditelji Žika Jakšić i dodao da je on najbolji dokaz za onu staru “da nevolja nikad ne ide sama”.

– Sve to je dodatno uzdrmalo brak, koji se ionako bio ljuljao. Razveo sam se 2001. godine, a u to vreme se i rasturio bend “Ritam srca” u kojem sam svirao. Sve se izdešavalo za manje od godinu dana. Em duguješ pare, em ti se porodica rastura, em ti se bend gasi. Pokušao sam da tu našu grupu, koja je bila tražena, održim na okupu, ali nisam uspeo – rekao je voditelj.


Prijelomni trenutak u njegovom životu bio je kaa je postao jedan od producenata takmičena “Zvezde Granda”


– Posle razvoda od prve žene neko vreme sam živeo u Nemačkoj, a zatim sam se preselio u Švajcarsku. Tamo sam gledao neku televiziju i sinula mi je ideja za emisiju “Zvezde Granda”. Taj projekat sam prvo ponudio BK televiziji, ali su oni već kupili licencu za “Idol”, pa nisu bili zainteresovani. Šest meseci kasnije, video sam da će to njihovo takmičenje da prođe neslavno jer takmičari ne pevaju narodnjake. Onda sam otišao kod Saše Popovića, koji je i tada bio veliki vizionar, i ideja za emisiju mu se odmah dopala. Zajednički smo krenuli u taj projekat i nije nam krajnji cilj bila gledanost, nego da tim pevačima napravimo karijere – priseća se Žika.

 

Osim što mu je muzičko takmičenje pomoglo da finansijski stane na noge,  voditelj je baš tu upoznao i svoju drugu suprugu, Dajanu Paunović. Dajana i Žika imaju sina Dušana.

Preporučujemo