Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je na konferenciji za medije u Prizu odlučio da se obrati novinarima. Njegov rival u drugom kolu turnira bit će pobjednik duela Dijego Švarcman i Maksim Kresij.

Hoće li Novak Đoković igrati na Australijan openu | Sport | Ostali sportovi

– Osećam se sjajno na ovom turniru. Imao sam ovde mnogo uspeha. Uvek je od pomoći kada na turnir dođete puni samopouzdanja i sa dobrim uspomenama i emocijama. Nekoliko puta ranije sam osvajao trofej, nadam se da ću nastaviti- kaže Novak.

Ovaj teniser je svjestan da na ovakim turnirima mora da bude skroz koncentrisan.

Novak Đoković progovorio o kraju karijere - N1
– Jako je važno doći na teren na kom ste se uvek osećali dobro, to je bitno jer je tenis igra sa finim marginama, a to odlučuje ko će dobiti meč. Takođe često odlučuje i kako se osećate mentalno, da li se borite sa svojim unutrašnjim demonima i bitno je kako to utiče na rezultat. Ovde sam se uvek osećao dobro- dodao je Đoković.

On nije imao priliku da igra mnogo turnira ove godine, ali je jesenji dio ove sezone bio sasvim dobar.

Novak Djokovic sees 'positive signs' over Australia entry | The Japan Times
– Igrao sam na Lejver kupu, pobedio u Tel Avivu i Astani, igrao sam sjajan tenis. Gledajući na moje rezultate u dvorani, imao sam zaista mnogo uspeha bilo gde. Potrudiću se da to ostane tako, jer se i dalje dobro osećam. Trenirao sam, još ima nekoliko dana do prvog meča- poručio je bivši broj jedan.

Dodao je i da je podloga u Bersiju ove godine nešto brža.

– Mislim da je dobra za servere, mislim da oni vole brže uslove. Za nekog ko voli da ostane pozadi i igra sa dosta spina, nije tako, oni vole da je sporije. Nema zlatne formule, da budem iskren. I gledajući sve te godine unazad, bilo je godina kada su bile jako brze, srednje brze, srednje spore ili spore, kao prošle godine. Sada bih rekao da je srednje brza – zaključio je Đoković.

Preporučujemo