Prije nego što vam iznesemo detalje ove zanimljive priče u kojoj je čistačica odlučila podjeliti detalje o svjetski poznatom milijarderu Jeff Bezosu.

Za one koji nisu upoznati o kome se radi, napisat ćemo nekoliko zanimljivih informacija o tome ko je Džef Bezos. Dakle, radi se o velikom Američkom investitoru i inžinjeru, tokom svog života imao je udjela u mnogo biznisa a jedan od najuspješnijih projekata mu je Amazon, firma koja je osnovana jos 1994. godine i stoji za jednu od najvećih svjetskih internet trgovina. Džefovo bogatstvo procjenjuje se na približno 200 milijardi dolara što ga čini trećim najbogatijim čovijek na svijetu u vrijeme pisanja ovog članka.

Navodno pojavila se tužba u kojoj jedna od njegovih zaposlenih radnica iznosi šokantne detalje, tvrdi kako su ona i ostali uposleni bili konstantno pod pritiskom da rade u nesigurnim i nehigijenskm uslovima. Kako se prenosi, podnijeta je tužba protiv Džefa i jos dvije firme povezane sa njim, tužbu je podnijela Mercedes Veda.

Ističe se da je spremačica zaposlenica milijardera još od 2019. godine, od nje se kako ona kaže zahtjevalo da radi i preko četrnaest sati bez pauze, tokom tok vremena nisu imali ni mogućnosti za odlazak u kupatilo ističe se u tužbi. Kada bi porodica milijardera boravila u kući, spremačicama nije bio dozvoljen pristup, također nisu smjele ni koristiti vrata perionice kako bi došle do kupatila, navode da su se redovno morale provlačiti kroz prozor koji je vodio do prostorije iz koje se moglo pristupiti kupatilu, taj period je trajao preko godinu ipo dana.Zbog toga što nisu imali pristup toaletu, ona kao i ostale zaposlenice često su bolovale od infekcije mokraćnog sistema što se također navodi u podnesenoj tužbi.

Oglasi - Advertisement