U periodu kada vladaju mnogi virisi i zaraze odlučili smo da današnji članak posvetimo ka njezi vašeg zdravlja, pojačan imunitet je ono što nam svima treba više nego ikad!

Sigurni smo da vam se već dešavalo da je vaš organizam imao slab imunitet, slaba sposobnost da se odupre i odbrani od raznih infekcija, virusa, bioloških ili hemijskih opasnosti može biti izrazito opasna stvar.

U tom trenutku čitavo vaše tijelo je oslabljeno, ustajete iz kreveta umorni, imate nedostatak vitamina, cinka i ostalih minerala, ono što vam je potrebno je visoko kvalitetna ishrana u tom periodu. Preporučljiva je i konzumacija preparata za imunitet u vidu vitaminsko mineralnih preparata, vitamin C, E, A, B6, B12, folne kiseline, cink, željezo, selen i beta-glukan.

“Ljekari treba da budu stručnjaci za nutricionizam i mikrobiome, zato što mikrobiomi u crijevima igraju važnu ulogu u održavanju imunološkog sustava, a u to spada i zdravlje srca” – istakao je poznati kardiolog dr. Wiliams Davis.

Ističe i to da se ishrana sa povećanim fokusom na one koji boluju od kardiovaskularnih boles*i zasniva uglavnom na biljnom porijeklu, studije pokazuje da takva ishrana može poboljsati do 16% vaše kardiovaskularno zdravlje, dodaje i to da ne treba prestati upražnjavati i meso ali u manjim količinama.

“Moderni ljudi su postali toliko gadljivi da više ne jedemo mozak, srce, jezik ili jetru. Uz to činimo vrlo glupe stvari, na primjer, kupujemo meso bez kosti, pileća prsa bez kože i ne iskorištavamo nutrijente koji se nalaze u kostima i koštanoj srži. Kao ni kolagen i hijaluronsku kiselinu koji se nalaze u koži” – izjavio je.

Oglasi - Advertisement