Već dugo vremena je crna hronika i ružne vijesti postala dio naše svakodnevnice. Taman kad smo pomislili da je jedan dan prošao bez tragedije, iznenadi nas vijest. U nastavku članka možete pročitati o čemu se radi.

Naime, bivši nogometaš Dinama iz Hrvatske Zlatan Arnautović preminuo je u ponedjeljak navečer u 69. godini svog života saznaje se od izvora bliskom Arnautovićevoj porodici. Njegovo tijelo je pronađeno u stanu u Zagrebu. Član ove slavne maksimirske generacije 1982. godine rođen je 13. decembra 1954. u Bihaću, a u Dinamo je došao 1981. iz banjalučkog Borca i osvojio prvenstvo bivše države Jugoslavije godinu poslije uz Kup 1983.


– Uvijek mi je želja bila doći igrati za Dinamo, ali sam za “plave” potpisao tek s 27 godina jer me Borac nije ranije pustio. Tri sam godine proveo u Dinamu, a onda prešao u Bešiktaš za milijun tadašnjih maraka. Klub je na meni dosta zaradio jer sam iz Dinama otišao kao jedan od najboljih obrambenih igrača u bivšoj državi. Ubrzo sam se i vratio u Zagreb, a treneri su mi bili pokojni Zebec i Ivić. Godine 1985. prestaje moja profesionalna karijera – govorio je Arnautović u intervjuu za portal Dinamo Orahovica.

Sportske novosti - Preminuo Zlatan Arnautović, bivši nogometaš Dinama i član slavne generacije zagrebačkog kluba
Omiljeni tadašnji suigrač Čirine šampionske generacije se inače bavio poslom trenera, pa je tako vodio i radio u Jedinstvu, Lokomotivi, Gorici, Oštrecu, Zlataru, paralelno nastupao i za veteransku momčad “modrih”. Najviše se, kako je govorio, družio s Ismetom Hadžićem i Markom Mlinarićem. Kao obrambeni igrač zabio je 18 golova. Koliko se sjeća, sve – glavom.

Preminuo Zlatan Arnautović, član Dinamove generacije 1982. | 24sata
Govorio je također i o nacionalnoj pripadnosti i okršajima sa susjedima.

– Ja sam Hrvat od 1991. godine, ali sam tako razmišljao i puno prije. Najteže je bilo igrati protiv srpskih klubova jer su to bile utakmice od posebnog značaja. Znamo svi što je onda značilo pobijediti Zvezdu ili Partizan. Dinamo je bio i ostao hrvatski ponos – rekao je Arnautović, kojemu je najnezgodniji igrač protiv kojega je igrao bio Ivan Lukačević.

U rodnom je Bihaću skupljao dresove, pa tako i Dinamove, a neostvarena želja bila mu je postati trener Dinama. Sad je preselio u vječnost s bivšim suigračima Cicom Kranjčarom, Zvjezdanom Cvetkovićem, Ismetom Hadžićem, Draganom Bošnjakom. Vrijeme čini svoje, na nebu se stvara jaka momčad modrih velikana.

Preporučujemo