U nastavku današnjeg članka pišemo o legendarnoj izraelskoj pevačici Ofra HAZA sa jemenskim poreklom, a njeno puno ime je bilo Bat- Sheva Ofra Haza. Priča o njenom životu je neverovatna priča o slavi, moći, ljubavi, lepotic, muzici, žrtvovanjem te priča o razarajućim predrasudima društva, pogrešnm odlukama i neočekivanoj tragediji.

Ona je rođena u siromašnoj porodici imigranata 1957 godine kao deveto i najmlađe dete. Iz kandži siromaštva istrgao ju je samo ogromni talenat i glas kojim je očaravala svakoga ko bi je upoznao. Kada je imala12 godine njen talenat je otkrio agent dečijeg pozorišta “Bezalel Aloni” Njena karijera nezaustavljivo se probijala prema vrhu svetske muzike, dok su je lokalni mediji obožavali, ujući joj epitet “Madone sa istoka”.

Također, pevačica je znala često da ističe, mnogo godina kasnije sa pozicije zvezde, da je glas jedino čime se služi na put do uspega. Ta “jednostavnost” na koju se oslanjate i u koju verujete kada imate ogroman talenat u rukama vodila ju je brzo do usphea. Ona je na nacionalnom festivalu Mizrahi 1974 godine osvjila treće mesto, a onda je pet godina kasnije dobila važan angažman da otpeva numeru za film “HaGashash HaHiver” koji je upravo zbog njenog pevanja postao veliki hit u Izraelu. 

Svi je zavoleli mnogo a onda je nakon objavljivanja prvog albuma Al Ahavot Shelanu 1980 godine njena popularnost doživela veliki skok. Da Haza ide do zvezda, pokazali su njeni naredni albumi i nagrade koje je dobijala za njih. Haza je godinama nizala uspehe, od fenomenalnih singlova preko najprodavanijih albuma i brojnih nastupa i festivala do rada na fimskoj muzici. Ostatak čitajte ovde.

Preporučujemo