Oni su se upoznali sasvim slučajno, u toku posjete jednoj medicinskoj ustanovi i od tada su se jako često viđali Tiktoker objavljuje video snimke sa djevojčicom, koji su veoma popularni, skupljajući tako čak desetine miliona pregleda. Kako prenosi portal edziecko.pl, Rabiatul Adaviah, je upoznao djevojku kada je otišla sa djetetom na najobičniji rutinski pregled. U čekaoni je upoznala Misklijenu, djevojčicu koja boluje od sindroma vukodlaka, i njene roditelje. Među njima se razvila nit simpatije i razumevanja, pa su odlučili da nastave druženje. Od tada Adaviiah redovno objavljuje video snimke malog Misklijena.Nazivaju ga ČUDOVIŠTEM, a on je samo DEČAK od 15 godina: Neizlečivo stanje  njegov život pretvara u PAKAO (FOTO/VIDEO)

Na ovaj način, ovaj tiktoker hoće da razije predrasude i tabu povezan sa hipertrihozom. Inače je to genetski poremećaj koji karakteriše prekomjerna dlakavost po cijelom tijelu. Ovaj sindrom inače pogađaoba spola, nevažno da li je muško ili žensko u pitanju i može da utiče na razne dijelove našeg tijela. Jako česta pojava koja se javlja je i gista dlaka na licu, zbog čega je ovo stanje jako teško sakriti. Ovi slučajevi hipertrihoze su poznati dugo vremena. Sindrom je prvi put opisan u 17. vijeku.

Hirzutizam (dlakavost kod žena) – uzroci, simptomi i liječenje | Kreni  zdravo!
Kod ljudi sa ovom rijetkom i neobičnom pojavom , hirzutizam se pojavljuje na različitim delovima tela. Najčešće pogađa ruke, trup, noge, a takođe i lice, što je posebno neprijatno za osobe koje pate od ovog rijetkog stanja. Tiktoker ističe da želi da podigne svijest o ovom poremećaju, pa postavlja video snimke sa djevojčicom. Njeni roditelji su, naravno, pristali na ovo. Kako internet korisnici ne bi uvrijedili malenu Misklijena, ispod većine snimaka zabranjeni su komentari. Uprkos tome, tiktoker se i dalje suočava sa mržnjom. Kako je preneo portal edziecko.pl, roditelji su rekli da je djevojčica takva rođena.Šta je hipertrihoza i kako da postupaju. Hyperitrichoz: Kako se nasljeđuje,  znakovi bolesti, liječenje može imati žensku hipertrihozu

– Doktor nije znao šta je uzrok. Dežurna sestra se onesvestila odmah po rođenju deteta – kaže majka djevojčice.

 

 

Preporučujemo