Đole Đogani, poznat kao preteča densa u Jugoslaviji, započeo je saradnju sa renomiranom Draganom Mirković tokom ranih devedesetih godina. Ova saradnja je bila prvorazredni događaj jer do tada nijedna pevačica nije imala svoju plesnu ekipu na koncertima, iako je takav koncept već bio popularan širom sveta. Ovaj eksperiment se u Jugoslaviji pretvorio u pravi hit i ostavio dubok utisak.

U susret premijeri šoua “Rame uz rame s Draganom”, koji će zasjati ovog vikenda na  našim malim ekranima Đole se prisjetio svoje saradnje s ovom slavnom izvođačicom. – Na samom početku, ja sam bio taj koji je režirao njen prvi spot, a zajedno smo stvarali velike koncertne spektakle. U to vreme, Draganina energija i kreativnost su je činile izuzetnom umetnicom. Slobodno tvrdim da je bila na nivou svetskih muzičkih zvezda poput Majkla Džeksona i Bijonse. Ona je uspevala da peva i da izvodi vrhunske koreografije, što je zaista impresivno. Danas, mlađi naraštaji možda nisu upućeni u bogatu istoriju starijih izvođača, ali bilo bi dobro da shvate kako se nekada stvarao muzički spektakl.

Na primer, radili smo koreografiju u kojoj sam bio na jednoj, a Sani na drugoj strani, i zajedno smo podizali Draganu, koja bi izvodila atraktivan kolut unazad dok je istovremeno pevala. Izazovite sada bilo koju zvezdu da to ponovi! Draganina scenska prisutnost je bila neprikosnovena, sve je bilo u pokretu i puno energije. Kao što sam već naglasio, bila je i ostala najbolja u ovom žanru – izjavio je Đole s oduševljenjem, pre nego što je podelio anegdotu iz vremena kad je zajedno sa svojom grupom putovao na koncerte s Draganom.

Na turneji se dešavalo zaista sve i svašta. Putovali smo autobusom i imali smo koncerte čak 26-27 dana u mesecu, svaki put dvaput dnevno u različitim gradovima. Sada se setih jednog trenutka koji do sada nisam podelio, a koji odražava Dragana kao skromnu i prijateljski nastrojenu osobu. Nakon jednog nastupa, otišli smo na ručak zajedno. Tu su bili Gagi, Baki, Sani i mnogi drugi plesači. Rekao sam im da se ponašaju normalno, izbegavaju svađe i budu oprezni sa razgovorima. Svi su pristali na to. Međutim, u jednom trenutku, Gagi je seo naspram Dragane i jasno je pokazivao znakove nervoze i treme u njenom prisustvu.

Dok smo razgovarali o nekim smešnim temama, Gagi se iznenada nasmejao, a hrana koju je imao u ustima slučajno je završila na Dragani. Ja sam bukvalno poludeo od brige, dok se ona prepustila smehu i rekla: “Ljudi, šta se upravo desilo?!” Gagi je hteo da se zemlja otvori i proguta ga – otkrio nam je Đole s osmehom na licu i nastavio:Dragan i ja smo imali mnogo vremena da razgovaramo tokom tih turneja. Razumeo sam njene ciljeve i snove, i mogu reći da je ostvarila sve što je planirala, možda čak i više. Ne sumnjam u njenu izvanrednu karijeru i samo mogu da izrazim najlepše reči hvale prema njoj – zaključio je s toplim tonom.

Preporučujemo