Bakingemska palata izdala je sapštenje kako se sprema na akciju hitne zaštite reputacije kralja Čarlsa III, nakon što je u vikendu iza nas obijelodanjen trejler za novu sezonu Netflixove serije ” Kruna” i takko izazvala pravu buru. Inače sezona ove serije se bavi detaljima iz dramatičnog braka, novoizabranog kralja Čarlsa III i, kao i načinom na koji se on rastao od svoj pokojne supruge, pprimceze Dijane i uplovio u ljubavnu romansu sa Kamilom.

Životi i smrt Lady Di | TEME | Al Jazeera
Bakingemska palata je kako saznaju tamonji mediji i javnost , pripremila specijalni plan za zaštitu reputacije monarha, dok je njegov jako dobar prijatelj za tamošnje medije naglasio da je “serija drama, a ne dokumnetarac”, te da ništa ne treba uzimati za ozbiljno.

Princeza Diana umrla je vjerujući u veliku laž o svojem suprugu: "To je  jedna od najbolje odigranih prevara u povijesti"
– Međunarodni gigant Netfliks nema problem sa narušavanjem reputacije ljudi. Ta emisija je eksploatatorska. Ono što ljudi zaboravljaju jeste da su u srcu svega ovoga prava ljudska bića i stvarni životi – istakli su neimenovani izvori iz kraljevske porodice za britanski Telegraf nedugo nakon što je svijet obišao trejler za novu sezonu poznate serije.

Svi očekuju da će ona biti najosjetljivija, naročito kada je u pitanju otkrivanje tajniove poroice , a njen izlazak je najavljen za 9. novembar, što će biti tačno 2 mjeseca od stupanja kralja na njegovu dužnost. Ovaj trejler uključuje i dijelove intrevjua koje su svojevremeno Čarks i Diana dali za vrijeme kada je tamošnja javnost već saznala za krizu u njihovom braku. U skladu sa tim u jednom trenutku se pojavljuje i glumac-reporter koji se sprema za razgovor s tadašnjom princezom Dijanom i odnos kraljevskog para naziva “ra*nim“.

Preporučujemo