Kao što je već poznato i kao što se zna, na hiljade hektara plodne zemlje se prostire na cijelom zapadnom dijelu naše zemlje, pa baš zbog toga narod s pravom može da kaže “kod nas i kašiku da baciš u njivu, porašće escajg”. Za to nsjbolje ide u prilog i govori primjer sa imanja ovog Prijepoljca. Naime, Ljubislav Gojković koji je iz Brodareva, je u toku svojih redovnih radova u njegovoj njivi pronašao kapitalni primjer tikve ludaje, teške čak 50 kilograma.


– Možda jeste tome doprinelo seme koje sam doneo iz Nemačke u kojoj sam boravio tokom proleća, ali opet naša plodna zemlja je učinila svoje. Ovo nije jedina krupna tikva na mojoj parceli, ali svakako najveći primerak koji sam doneo na poljoprivredni sajam u Prijepolju – kazao je za domaće medije ovaj vrijedni poljoprivrednik i kroz šalu dodaje da ovaj džinovski primjerak bundeve morao je prevesti na prikolici, jer zbog svojih gabarita auto je bilo mali.


Ovaj vrijedni i marljivi Prijepoljac je jedan od onih rijetkih poljoprivrednih rekordera u dolini Lima i jejdan od rijetkih koji nikada njensanja i želio da ode u našu prijestinicu, Beograd. On je odlučio da se nakon školovanja u Beogradu vrati u svoje rodno mjesto, seo Grobnice na “đedovo imanje” i da nastavi da se bavi poljoprivrednom prizvodnjom. On ima 15 svovjih plastenika u kojima godišnje proizvede na desetina tona paradajza, paprika i krastavaca koje plasira kako na domaće tržište, tako i na tržište širom Europe.

– Proizvode pretežno plasiramo u Brodarevu i Prijepolju, a nedavno smo se povezali i sa kupcima iz Beograda i sa Zlatibora. Imamo svoju tezgu, dosta prodajemo restoranima i marketima, mnogi kupci i sami svraćaju na imanje, a velike količine šalju i za dijasporu – rekao je Ljubisav Gojković.

Preporučujemo