Osvanuo neuobičajni snimak sa vjenčanja, iako je ovo trebao biti jedan od najvažnijih trenutaka u životu mlade u kojem je sve pažnja usmjerana ka njoj, ona je nesebično odlučila uraditi nešto što se ne viđa baš svaki dan!

Postoje razne vrste običaja i tradicija koji se upražnjavaju na našim prostorima tokom ovog predivnog dana, kada dvoje ljudi donosi sudbonosnu odluku i obavezuje se na vjernost jedno drugom, neki od najučestalijih običaja su tipa “bacanja”, davanja novca na zakit,nekada se praktikovalo i bacanje sita sa raznim plodovima ka krovu, to se radilo u vjerovanju zaštite od zlih duhova, ali često i kao dar kućnim duhovima.

Naprimjer gađanje jabuke je zastupljen običaj u srpskim krajevima, kada dode do trenutka da mladoženja treba pokupiti mladu, tašt uzima jabuku te je postavlja na najviše drvo u dvorištu mlade a zatim mlada ostaje u kući sve dok mladoženja ne skine jabuku puškom ili strijelom, poprilično neuobičajan slučaj ali se praktikovao u određenom vremenu, ono što je zastupljeno na skoro svakom vjenčanju jeste bacanje bidermajera.

Tako i u ovom slučaju kada je došlo do tog trenutka, mlada je u dogovoru sa svojim prijateljem i gostom na svadbi uradila nešto što je iznenadilo mnoge, a ponajviše njenu prijateljicu koja je ostala malo je reći šokirana. Njen prijatelj je odlučio iskoristiti trenutak na njihovoj svadbi i ukrsati jedan trenutak u kojem će zaprositi svoju voljenu. Ovakav zaplet niko nije očekivao a iznenađenje na licu mlade djevojke je senzacionalno, svi gosti su ostali zatečeni a mnogi su pohvalili mladu kako je nesebično odlučila udjeliti trenutak za ovakav prekrasan gest. Sigurni smo da će svi gosti sa svadbe zapamtiti ovaj trenutak i da će se dugo vremena prepričavati, komentari na društvenim mrežama povodom objavljivanja ovog videa su nevjerovatni, želimo im puno srćee u zajedničkom životu.

Snimak sa svadbe i ovog nevjerovatnog trenutka možete pogledati OVDJE.

Preporučujemo