Zdravko Čolić bosanskohercegovački pjevač zabavne glazbe odlučio uložiti veliku količinu novca u biznis za koji se nada da će mu donijeti veliki profit!

Zdravko Čolić regionalna muzička zvijezda koja je prvi pjevački nastup i honorar zaradio i trećem razredu srednje škole! Prvi ozbiljniji nastup imao je kao pjevač grupe Ambasadori u bivšoj Jugoslaviji a nakon toga prelazi u vrlo poznatu grupu Korni nakon čega se seli u Beograd. Javnost ga pamti po nastupu u Sarajevu 1972. godine sa pjesmom od Kemala Montena pod nazivom “Sinoć nisi bila tu” nakon čega ostvaruje veliku medijsku pažnju i zapada za oči mnogim muzičkim producentima, odlučuje se za solističku karijeru.

Vrhunac karijere doživio je sa albumom “Ako priđes bliže” koji je izbacio 1977. godine a snimao ga je u Zagrebu, kako se tada prenosi za samo dva tjedna uspio je prodati preko 50 hiljada primjeraka a hitovi kao što su “Pjevam danju, pjevam noću”, “Glavo luda”, “Juče još”, “Jedna zima sa Kristinom” i “Produži dalje” i dan danas se pjevaju.

Da se vratimo na današnju temu, prenosimo vam vijest da je ovaj popularni pjevač odlučio uploviti u nove biznis vode pa tako sa svojim kumom zida stambene zgrade u Banovom Brdu u Beogradu. Kako saznajemo riječ je o velikom kompleksu stanova za koje se koriste prvoklasni materijali i pripremaju različite strukture i kvadrature.

Zdravko Čolić je rijetko kada iznosio informacije o ovome a javnosti je poznat kao skromni pjevač koji u svojoj karijeri nije imao puno afera niti drama koje bi potaknule isticanje na naslovnim stranama različitih medija. Kako su neki mediji prenosili, postojali su mnogi finansijski problemi koji se dovode u vezu sa ovim biznisom ali je popularni pjevač uspio pronači rješenja, pored njega u ovakav biznis upustila se i poznata estradna pjevačica Sandra Afrika koja je kako se navodi u biznis ušla sa svojim menadžerom i započela izgradnju stanova u Šapcu.

Oglasi - Advertisement