Zoran Pašalić koji je inače zaštitnik građana , objavio je da će danas inicirati izmjene već važećih zakonskih propisa, kojim bi se definisale posebne mjereprema osuđenmicima za krivična djela protiv po*ne slobode nakon isteka njihovih kazni i okončanja njihovog boravkau institucijama predviđenim za ta krivična djela, a sve u cilju da bi spriječili ponovno izvršenje ovih djela.

Zoran Pašalić | EURASIAN OMBUDSMEN ALLIANCE
„Smatram da treba izmeniti postojeće propise kako bi se na izvršioce krivičnih dela protiv po*ne slobode i u slučajevima kada su u pitanju punoletne žrtve, primenile posebne mere kao što su obavezno javljanje policiji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, obavezna prijava promene prebivališta, boravišta ili radnog mesta, obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta ili ustanova, kao i obavezna prijava namere da putuju u inostranstvo“, naveo je Pašalić.

Zoran Pašalić o plati zaštitnika građana
Ove posebne mjere bi se trebale odnositi na osuđenike koji su izdrzavali kaznu za krivična djela protiv po*ne slobode prema punoljetnim licima, rekao je Pašalić povodom medijskih objava koje su privukle veliku pažnju javnosti da se osoba koja je izvršila više silo*anja, odnosno koja je višestruki povratnik, nakon odsluženja kazne nalazi na slobodi bez ikakvih mjera praćenja.

„Izmene postojećih propisa su neophodne, jer se Zakon o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima, poznat kao tzv. Marijin zakon, usvojen 2013. godine primenjuje samo u slučaju kada su žrtve krivičnih dela protiv polnih sloboda maloletna lica“, rekao je zaštitnik građana.

UPOZORENJE! SERIJSKI SILOVATELJ SNIMLJEN PO IZLASKU IZ ZATVORA! Ovako danas  izgleda Igor Milošević, OBRATITE PAŽNJU!

Ovo se sve dešava nakon što je na slobodu pušten serisjki silo*atelj, koji je molio zatvoske čuvare da ga ne puštaju napolje jer nema od čega da živi.

Preporučujemo