Ruška Jakić je poznata beogradska “dama od stila” , nekada voditeljka kultne emisije ” Ljubav i moda” prepoznatljiva je po vrhunsko samopouzdanjui promovisanju potrebe da čovjek sam sebe voli i uvažava kako bi to mogao da očekuje i od drugih. Ona je poznata i kao neko ko ruši sve stereotipe, i za kou tabu tema ne postoji. Ona je nedavno privukla veliku pažnju na plaži, te su svi oduševljeno gledali kako voditeljka izgleda u 9. deceniji. Inaće, njena harizma i pozitivna energija nerijetko motivišu mlade i nesigurne ljude, a jedne prilike je istakla da su njoj godine samo broj.


– Primetila sam da žene kad pređu 50. godinu, one se opraštaju od života. I vi novinari svima brojite godine. Mene kad pitaju koliko imam godina uvek kažem 40 – rekla je Ruška koja je ponosno istakla da je i te kako prihvaćena kod omladine.

Ruška se sa svojim problemima borila čitajući mnoge knjige, razgovorima sa sobom i suočavanje sa svim svojim strahovima i problemima. Prihvatila je sve negativne situacije, ne kriveći druge za to, već je prihvatila odgovornost.

– Kada sam se ja treći put razvela, muž me je prevario, ja sam mu dala 24 h da izađe iz moje kuće, mog života i mog vidnog polja. Posle godinu dana sam ga pozvala da popijemo kafu da mu kažem da je bio divan otac mom detetu, jer je moja Ana imala tri godine kada sam se za njega udala, da su ga moj otac i majka obožavali, da je krivica i moja jer sam ga uvela u svet u kom on nije uspeo da se snađe. Verovatno mu je u početku imponovalo jer je Ruškin muž, ali se kasnije nije snašao. On je počeo da plače kao kiša kada sam mu rekla da je Ana došla iz Italije i da želi da ga vidi – ispričala je ona.

Nakon niza neuspjelih veza brakova, žene jako često krive muškarce sa kojima su bile, govoreći negativno o njima, te ne želeći da prihvate dio odgovornosti za taj odnos. Ruška nikada nije imala ružnu riječ o svojim muževima, smatrajući da to ne bi bilo realno budući da ih je voljela.

Ovako je Ruška Jakić izgledala sa 19 godina i jasno je zašto su muškarci  ginuli za njom (foto) || Story.rs
– Nemojte pričati loše o ljudima sa kojima ste živeli. Skinite maske lica, priznajte da i vi grešite, nije život prema vama loš, nego ste i vi u svom životu pogrešili. Kako ja mogu da pričam loše o svojim muževima sa kojima sam živela, koje sam volela? – rekla je Ruška i dodala:

– Kako mogu da kažem bilo šta loše za Aninog oca kad je, zahvaljujući našoj ljubavi, došlo na svet nešto najlepše u životu, a to je moje dete. Ja sebe smatram srećnom ženom, pogotovo kad dobijem poruku od nje: „Zahvalna sam Bogu što si mi ti majka“ – zaključila je Ruška.

Preporučujemo