Otac našeg poznatog voditelja, Ognjena Amidžića Ziran je u*ije 1991. godine u Banji u Hrvatskoj, kada je obavljao svoj novinarski zadatak sa svojim kolegama, a danas se navršava 31 godina od njegove tra*ićne sm*ti. Izvještavanje sa Banijskog ra*išta bio je njihov poslovni zadatak, a vijest koja je 9. oktobra 1991. godine stigla sa Banije je pogodila cijeli Šabac i cijelu javnost.

Ognjen Amidžić

Mu*ki iz zasjede, sa 200 metaka, koji su ispaljeni u automobil u kojem su se nalazili, u*ijeni su Zoran Amidžić urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio Šapca. Ognjen se jedne prilike prisjetio noći kada je saznao za očevu po*ibiju.

“U jedan sat posle ponoć policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata u*ijen”, rekao je Ognjen i dodao:Ognjen Amidžić

“Nedostaje mi tata i znam da bi moj život bio potpuno drugačiji da se to nije desilo. Bio sam tinejdžer kada se to desilo. Mnogo toga je palo na moja leđa, trudio sam se da majci pomažem koliko sam mogao. Maksimalno se žrtvovala za mene i sestru i zato ću biti večno zahvalan”.

Od tada je prošla 31 godina, a ova tragedija nikad nije rasvjetljena. Jedini trag koji je tada policija pronašla je to što je nekoliko dana poslije u*istva u hrvatskom listu izašla priča napisana na osnovu zabilješki koje je Amidžić nosio u torbici.Ognjen Amidžić o odgoju sina: Da li je danas pametno vaspitati dijete da bude skromno? - Kids info

“Sanjam oca i dan-danas iako je prošlo 29 godina. Taj zločin nije rešen i i dalje lebdi u vazduhu. Bilo je nekih tragova i dokaza u istrazi, recimo zabeleške mog oca, koje je u trenutku pogibije imao u robi, očigledno su nekako došle do hrvatskih novinara. To je bio najopipljiviji trag koji je mogao da se prati tada, ali od toga nije blo ništa. Mislim da je i nemoguće otkriti posle toliko godina ko je počinilac, ali je jasno kao dan da su to uradile hrvatske vojne snage, tu nema filozofije”.

Preporučujemo