Francuski ljekar i astrolog čije je zapravo pravo ime Mišel de Notr Dam, u javnosti poznat kao prorok Nostradamus, predvidio je tačnu godinu kraljičine sm*ti, tumači autor i vodeći stručnjak za poznatog proroka Mario Riding.

Nostradamus: Who he was, what his predictions say and what he predicted for  Queen Elizabeth II | Marca

Pišući o Nostradamusovim zagonetnim pjesmama iz 1555. godine, Riding je 2005. rekao: “Preambula je da će kraljica Elizabeta II um*ijeti oko 2022., kada bude imala oko 96 godina”.

On je također rekao i da je Nostradamus napisao sintagmu “Kralj ostrva” u jednoj od svojih pjesama te je time mislio na nagađanje da će se veći dio Komonvelta odvojiti tokom vladavine kralja Čarlsa III. Autor je tvrdio i da će Čarls doći na presto u dobi od 74 godine.

Nostradamus predvidio godinu smrti kraljice pa dodao: Charles neće staviti  Williama na tron | 24sata

“Ali nezadovoljstvo određenog dela britanske populacije, nakon njegovog razvoda od Dajane, princeze od Velsa, još uvek će trajati”, napisao je autor. Ovaj stručnjak za Nostradamusova djela tumačio je i da će Čarlsa godine natjerati da abdicira te da prorokova rečenica “Zameniće ga čovek koji nikada nije očekivao da bude kralj” znači da Vilijam ipak neće sjesti na tron. Autor je takođe rekao da bi u tom slučaju princ Hari mogao da postane kralj.

Podsjećanja radi, kraljica Elizabeta preminula je u četvrtak 8. septembra, a njen posljednji ispraćaj zakazan je za ponedjeljak 19. septembra.

Na tronu je odmah nakon njene sm*ti naslijedio njen sin Čarls, a u redu za krunu sada je prvi Elizabetin unuk Vilijam. Zatim slijedi njegovo troje djece, pa brat Hari i njegova djeca.

Nostradamus predvidio četiri jeziva događaja u 2022.: Jedan od njih uplašio  je sve - Rijeka Danas
Ne treba zaboraviti napomenuti da u i mnogi ljudi pričali kako je poznati prorok tačno previdio događaje poput uspona Hitelra pa sve do tero*ističkih napada 11.septembra 2001 u Njujorku.

Preporučujemo