Mješoviti brakovi na Balkanu nisu novost, nekada su bili norma, a danas se ljudi pokušavaju ograditi jedni od drugih na temelju vjere i nacionalnosti. Zbog toga mnogi odlaze u inozemstvo, a jedna poznata osoba je manekenka i Miss bivše Jugoslavije po imenu Jelena YJakovljević.

Bila je siromašna u poslijeratnoj Srbiji i Jugoslaviji, ali je uspjela postati prva osoba koja je osvojila tri petine nagrade za ljepotu, a kasnije je pronašla posao u Italiji, a zatim u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U Dubaiju je upoznala bogatog šeika Syeda bin Delaija s kojim je i danas u braku i ima djecu. Isprva ga nije zanimao njezin izgled jer je bila premršava, ali ga je osvojila svojom pričom i mudrošću. Budući da je Syed i dvije rase, nemaju problema s vjenčanjem, zajedničkim životom, proslavljanjem svih svetkovina, a njegova je obitelj prihvaća kao svoju.

 

Danas je zaposlena odgojem troje djece i kćeri, te s timom menadžera vodi šest tvrtki. Priznaje da je radoholičarka, ali četiri dana u tjednu provodi s obitelji, a tri dana na poslu. Said i njegova obitelj nisu bili nimalo konzervativni, kaže, te su se prema njoj ponašali bolje nego u Srbiji.

Preporučujemo