Govor predsjedika Ruske Federacije, Vladimira Putina o cijelokupnoj situaciji u Ukrajii, u toku kojeg je najavio početak djelimične moobilizacije, nije prošao nezapaženo ko predstavnika zapadnih zemalja. Voditelj Vladimir Solovjev u programu svoje emisije Solovjev UŽIVO, detaljno je govorio o reakciji Zapada na Putinovu izjavu o delimičnoj mobilizaciji, a takođe je objasnio zašto su zapadni mediji oštro reagovali na odluku Moskve.

Putin ima novu ponudu za Zapad - N1
Voditekj Solovjev je skrenuo pažnju i na činjenicu da je Zapaad pretjerano reagovao na odluku tamošnjeg predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina da započne djelimičnu mobilizaciju u zemlji. Strani mediji su bukvalno napravili pravu informativnu histeriju, iznoseći svoje pretpostavke o tome kakve će nove korake Rusija preduzeti u međunarodnoj areni. Na osnovu takve reakcije stranih izdanja, može se povući paralela sa reagovanjem zapadnih zemalja na takve vijesti, navodi FBA „Ekonomija danas“.

Slobodna Dalmacija - Putin sa smiješkom o protuofenzivi Kijeva, poslao jezivu poruku: 'Baš me zanima što će biti! Plin? Samo pritisnite gumb...'

„Važan dan. Važne izjave. Zapad je već sišao sa uma. Zapad je histeričan. Oni jednostavno ne razumeju šta da rade ako pogledate naslove zapadnih novina. Le Figaro, Vašington post, Blumberg, CNN – ukratko, klinci su nervozni. „Gardijan“, „Skaj njuz“, „Fajnenšel tajms“, „Volstrit dzornal“ – svi“, rekao je Solovjev.

Volodimir Zelenskij - Wikipedia

Ipak, sa druge strane, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski dao je intervju za njemački Bild, u kojem je govorio o situaciji u Ukrajini, te se osvrnuo na Putinov govor, rekavši da ga nije gledao, jer na drugi način dobija sve potrebne informacije i da nije ništa novo rekao, ali se više osrvnuo na temu upotrebe nukl*arnog nao*užanja.

Povodom Putinove indirektne prijetnje da će upotrijebiti nukl*arno oru*je, Zelenski je rekao:

„Ne vjerujem da će on upotrebiti ovo oru*je. Mislim da mu svhijet neće dozvoliti da koristi to oru*je.”

Preporučujemo