Nakon što je prije nekoliko dana u medijima odjeknula vijest da je otac golim rukamaz ad*ai0 svoju dvogodišnju kćerku i potom sam sebi odueo život, počinje da se polako otkriva ne rad i nemar Centra za socijalni rad u Vršcu. Malena Petra je jučer sahranjena, a njena majka je bila slomljena od bola. Majka nastradale djevojčice je njenog oca prijavila za na*ilje u porodici u aprilu ove godine, ali su svi ostali gluhi na njenu prijavu.

.
Jučer je održan i protestni skup. Majka djevojčice se nalazila na čelu kolone i kako se dalo primjetiti jedva je stajala na sovjim nogama, od tuge i bole za svojom jedinicom. Nju su čuvali njen brat i majka, a teškim glasom je pričala kroz šta je sve prolazila cijelo vrijeme.

– Svačije ime, sve kroz šta sam prošla ću reći. Toliko nepoverenja žene, ja pričam niko mi ne verje. Samo je još trebalo da me spakuju kao onu ženu što su uradili… – u suzama priča nesrećna žena i dodaje da je “najgore kako se ophode prema ženi koja je doživela na*ilje”..

Kako kaže, izdržat će sve ovo “samo zbog Petre i zbog druge dece”.

– Moram da izdržim samo do suda da budem podrška ovim dobrim ljudima. Spasiću drugu decu – rekla je ona u suzama.

Ispred suda se u jednom momentu okupilo stotinu građana koji su došli da pruže podršku, a nakon što su građani i na Osnovni sud u Vršcu zalijepili transparente otišli su do Osnovnog javnog tužilaštva.

.
Građani koji su nezadovoljni radom Centra za socijalni rad, među kojima su bile i mnoge majke sa svojom djecom su samo pristizali na skup. Majka djevojčice teškim glasom je izgovorila “Sonja da izađe”, a na pitanje jednog od organizatora da li su institucije ovde povezane i zakazale ona je odgovorila “Jesu”. Kako su rekli okupljeni na ovom protest, Suzani, majki nesretne djevojčice je imao ko da pomogne, ali ipak nisu.

Preporučujemo