Već je svima poznato da je Svetlana Ceca Ražnatović najpopularnija folk pjevačica, kako u našoj zemlji, tako i u cijelom regionu. Osim na voklanim sposobnostima, ovoj pjevačci mnogi mogu da pozavide i na njenoj izvajanoj i vitkoj figuri. Svetlana Ceca Ražnatović je tokom svoje trideset godina duge karijere, koliko je već na estradnom nebu, prošla kroz razne uspjehe, ali ruku na srce bilo je i mnogo padova. Naslušala je se raznih prića, ali je ipak sve prevazišla i dakje odstala svoja.

Ona je svoju karijeru gradila iz godine u godina, da bi danas bila upravo ovo što jest. Prošla je i kroz razne modne transformacije, a među njima je bila i česta promjena frizure, boje kose i dužine. Ceca je tako jedne prilike skratila kosu na kratku, gotovo pa na mušku frizuru, pa je tako to pdstaklo mnoge da krenu da pričaju razne priče o njoj i njenom tadašnjem suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu. Sve se to dešavalao baš u vrijeme kada su ona i Arkan počeli svoju ljubavnu romansu, pa su iz tog razloga krenuli da pričaju da ju je upravo on ošišao tako. U jednom periodu Ceca je čak nosila i crvenkastu periku dok joj kosa nije malo porasla.

Autor emisije o udovici ratnog zločinca Arkana poručio: Javite "srpskoj majci" da je ponovo na Youtubeu

Zbog svih spekulacija, Arkn i Ceca su pristali da se pojave skupa u jednoj u to vrijeme veoma gledanoj emisiji gdje je Arkan tada rekao:

Image
– Ja sam čuo da sam ja ošišao neku Cecu. Znao sam pokojnog Tomu Zdravkovića i Lepu Lukić od tih pevača, a Cecu nisam čuo nikada da peva, niti sam je video uživo. Ona kad je došla, oni su mi je predstavili kao devojku koju sam ja ošišao. Tako smo se upoznali – izjavio je Arkan jednom prilikom, a onda ga je Ceca prekinula:Svetlana Ceca Ražnatović, Ceca Ražnatović

– Nije bilo tako, bilo je: “Daj da upoznam tu devojku Cecu”, umilnim glasićem i dodao je: “Baš mi je milo da upoznam devojku koju šišam godinu dana, a ne poznajem je”. Ja sam tu pala u nesvest. Čula sam to za šišanje, to je bilo strašno. Pa su se pitali da li nosim periku – rekla je Ceca 1996. godine u emisiji “Maksovizija”.

Ipak, to nije bila jedina promjena njenog imidža. Više puta se farbala u crvenkasto, plavo, ali se uvijek ponovo vraćala braon boji kose po kojoj je i danas prepoznajemo.

Preporučujemo