Nenad Bujošević koji je bivši pripadnik “crvenih beretki” i kum Milorada Ulemeka, poznatijeg kao Legija, izdržava kaznu zatvora od 35 godina zbog u*istva Ivana Stambolića i čak četvorostrukog u*istva funkcionera SPO-a na Ibarskoj magistrali, a jedan njegov prijatelj otkrio je domaćim medijima kako on provodi dane u požarevačkoj „Zabeli“.

Sanja Bujošević, Nenad Bujošević, Ramo
– Rambo mi kaže da je odlično i šali se „da uživa u turizmu“. Nije u samici, već u nekoj vrsti izolacije. U stvari je sam iz bezbednosnih razloga, jer su psiholozi zaključili da je psihički i fizički jak. Samica se smatra kaznom, što kod njega nije slučaj. On ne želi da ide iz nje, kaže da mu je super što je sam, ali mu to pravi problem zbog drugih stvari. Ne može da izlazi na vikende i odmore i nema pravo na uslovni otpust. Pre 10 godina je smešten u Sedmi paviljon jer je to bilo najgore mesto u koje su tada mogli da ga stave. Sada želi da izađe u paviljon otvorenijeg tipa, sa radnim obavezama – priča Rambov drug.

Rekao je i to kako izgleda jedan njegov zatvorski dan.

– Ustaje u sedam, ali sat uvek navija na 5.55. Trening počinje u 6.45, a u 7.15 ga vode u šetnju. U ćeliji se zagreva, a napolju trenira još sat i po – dva. Rekao mi je nedavno: „Treniram do ja*a! Posle idem da klopam, čitam knjige, gledam dokumentarce na TV-u, igram soni plejstejšn. Najviše volim dokumentarce, nebitno koje, jer mi ne treba prevod. Nemam bicepse i tricepse na moju visinu, ali treniram različite sportove“. Malo se pati sa engleskim i nemačkim jezikom, koje zna odranije. Probao je nešto drugo, ali mu nije išlo jer nije u fazonu da buba – kaže „beretkin“ prijatelj i ističe da mu je Rambo ispričao da je u zatvoru završio po nalogu nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića.

Živi kao izolovani komandos" Legijin kum i saborac Rambo IZAŠAO IZ SAMICE posle 19 godina | Najnovije vesti - Srbija danas

– Rekao mi je da je u pitanju bio dogovor da on i Nenad Ilić zvani Glavonja preuzmu krivicu na sebe samo da bi Slobodanu Miloševiću sudili u zemlji, da ga ne pošalju za Hag. Kazao mi je: „Trebalo je da namestimo Radomira Markovića, a on da ukaže na to da je Sloba naredio ubistvo Vuka Draškovića. To je išlo, koliko znam, od Zorana Đinđića. Legija je išao kod Đinđića na dogovor, dan-dva pre nego što smo mi otišli u zatvor. Bili smo u dvorištu Vlade, tamo gde je Đinđić ubijen. Legija je ušao kod Đinđića, a Ilić i ja smo sedeli u automobilu i pričali sa bivšim pripadnikom JSO, koji je bio u obezbeđenju. Legija je kasnije izašao i rekao: „Sve je po dogovoru, idemo dalje!“ Nisam bio na sastanku, ne mogu da tvrdim da je to apsolutno istina, ali je Legija tako rekao. Apsolutno sam verovao Legiji i verujem mu i dan-danas! Otišli smo u sud da damo izjave. Da nije bilo tog dogovora, ne bi oni nama radili lične karte, pasoše za drugi identitet, ne bi nam dali pare. Uradili su mi to za ženu i decu. Trebalo je da budemo na slobodi za šest meseci – prepričava sagovornik razgovor sa Rambom.

Sve vesti za tag: Nenad Bujošević Rambo | Republika

On se inače spuštao kanapom sa zgrade, a zbog toga što a mnogo o oružju je dobio i nadimak.

 

Preporučujemo