Bivša manekenka, koja danas nosi titulu uspešne dizajnerke i poslovne žene, može se pohvaliti bogatom biografijom. Unutar njenog impresivnog životnog putovanja, gotovo da je zaboravljeno da je nekada bila deo neobičnog sveta – života u haremu poznatog biznismena.Davnašnja manekenka i kasnije modna dizajnerka, Džil Dod, koja danas broji 63 godine, postala je najpoznatija kao osnivačica uglednog brenda Roxy. U svojoj mladosti, stekla je zavidan uspeh kao preduzetnica, izgradiovši pravu poslovnu imperiju.

Svetski mediji često su posvećivali pažnju njenim dostignućima, ali svaki put kad se govori o njenim uspesima, neizostavno se spominje i njena kontroverzna prošlost. Naime, Džil Dod je 2017. godine objavila svoje memoare pod nazivom “Valuta ljubavi: Hrabro putovanje u potrazi za ljubavlju”, u kojima je otkrila sve detalje svoje veze s čuvenim trgovcem oružjem, Adnanom Kašogijem.Nakon decenija nagađanja i spekulacija o njihovoj vezi, Džil je konačno podijelila priču o tome kako je započela ovu neobičnu vezu i kako se našla u Kašogijevom haremu. Kasnije je detalje podijelila u jednom podkastu i u australijskom izdanju emisije “60 minuta”. Kako je zapravo Džil Dod upoznala Adnana Kašogija?

Sve je počelo početkom osamdesetih godina, kada je Džil privukla pažnju mnogih imućnih muškaraca, a jedan od njih bio je sam Adnan Kašogi, poslovnik i trgovac oružjem. Adnan Kašogi, inače ujak poznatog ljubavnika princeze Dajane, Dodija al Fajeda, s kojim je princeza nesretno preminula u “automobilu smrti” u pariskom tunelu 1997. godine.Prema Džilinim rečima, upoznala je Kašogija u Parizu tokom osamdesetih, kad je imala samo 20 godina. Njihovi putevi su se slučajno ukrstili na jednoj glamuroznoj žurci. Počelo je uzbudljivo i strasno, ali brzo se pretvorilo u nešto bizarno. Naime, Adnan Kašogi je zamolio Džil da pleše s njim, što je ona prihvatila. Tokom njihovog plesa, Kašogi je slomio čašu šampanjca i koristeći svoju krv, na Džilinoj ruci ispisao “Volim te”.”Nisam znala tko je on, ali me osvojio svojom harizmom”, priznala je Džil.

Nije prošlo dugo vremena prije nego što je saznala identitet ovog misterioznog muškarca. Adnan Kašogi bio je bogat Saudijac poznat po luksuznom načinu života, procenjenog bogatstva od čak četiri milijarde dolara, što ga je činilo jednim od najbogatijih ljudi na svetu.Međutim, Adnan Kašogi nije bio običan udvarač. Pored svega navedenog, imao je i suprugu, petoro dece i čak 11 žena za zadovoljstvo. Džil je uskoro postala jedna od njegovih žena i time je postala deo ovog neobičnog “harema”. Manekenka se preselila u Saudijsku Arabiju i, kad je došao njen red, pratila je Kašogija na putovanjima, izlascima i zabavama, razmenjivala nežnosti s njim.”Često bismo se zaključavali i provodili dane vodeći ljubav, uzimajući kokain i spavajući kad god poželimo”, ispričala je Džil u jednom intervjuu za Independent. Međutim, takav način života nije bio slučajan. Džil i Adnan su sklopili petogodišnji ugovor prema kojem je on bio zadužen za sve njene potrebe, dok je ona bila njemu na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, spremna da ispuni sve njegove želje.

Iako Džil inicialno nije smetala činjenica da dijeli svog ljubavnika s toliko drugih žena, vremenom je postala nesigurna. Pucanj sujete usledio je kad je primetila na ruci druge žene prsten identičan onome koji je dobila od Kašogija. Osjećala se anksiozno i shvatila je da ne želi živeti na taj način.”Na kraju smo prekinuli, i taj trenutak mi je donio olakšanje jer sam shvatila da trčanje za srećom preko novca sliči traganju za vlastitom senkom”, iskreno je priznala Džil.Nakon što se vratila u Ameriku, Džil se posvetila potpunom preoblikovanju svog života. Fokusirala se na svoj posao i uskoro je pronašla muškarca svojih snova, s kojim se udala i dobila troje dece. Otvoreno govori o svojoj prošlosti i ne kaje se zbog odluka koje je donosila.”Nikada nisam sebe smatrala k****m, i i dalje ne vidim sebe na taj način”, ističe ona.Zanimljivo je da je Adnan Kašogi umro 2017. godine, svega nekoliko dana nakon što je Džil objavila svoje memoare.

Preporučujemo