Gotovo svi ih imaju u svom domu. Većina nas plastični ili stakleni poklopac nakon upotrebe jednostavno baci u smeće.

Uostalom, zašto ih ostaviti u stanu?

Pokazat ćemo vam da se čak i ono što smatramo običnim otpadom može iskoristiti u sjajne svrhe. Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Inspirirajte se idejama pametnih ljudi koji će vam pokazati kako iskoristiti te uobičajene stvari.

Recimo, mama mi je poklonila šareni stolnjak koji su klinci jako voljeli, a ljeti smo ih vodili na izlete.

Plastični čepovi za boce izvrsni su za namakanje sjemenki.

Sjemenke se mogu razlikovati po različitim bojama. Ovi lonci se lako spremaju zahvaljujući malim, kompaktnim poklopcima.

Jednostavno stavite komad tkanine i sjemenke na dno posude te do vrha prelijte željenu količinu tekućine.

Stoga se sve sjemenke mogu obrađivati ​​istovremeno.

Vaš će vrt izgledati čisto i uredno, a osigurat ćete da sve sjemenke budu posađene na istoj dubini.

Dovoljno je napraviti tako jednostavan alat.

Dekoracija stare ograde

dekoracija pločnika

Napravite rupe za sjeme

Šarena postavka stola

obrada površina

BONUS:

U ovoj europskoj zemlji prozori nemaju zavjese, a razlog se krije u povijesti

Nizozemci se smatraju vrlo prijateljskim narodom, a zdravlje, sigurnost i opće zadovoljstvo prioriteti su kojima zemlja teži. Osim toga, njihova se kultura opisuje kao izrazito liberalna i otvorena, s nepoznatim tabu temama.

Ako ste ikada posjetili Nizozemsku, sigurno ste osjetili opisanu atmosferu i vidjeli da Nizozemci nemaju problema s dijeljenjem svoje privatnosti. Jedan od navedenih pokazatelja je neobičan – u Nizozemskoj rijetko vidite zavjese na prozorima!

neobična arhitektura

Nizozemska arhitektura i stambene zgrade prve su stvari koje će vas oduševiti u ovoj zemlji. Sve su zgrade vizualno slične, vrlo su uske i visoke, a glavni materijali su cigla i drvo. Kroz povijest je država oporezivala zgrade širine svojih zgrada, a Nizozemci su nastojali svoje nekretnine graditi više kako bi plaćali manji porez.

Šećući amsterdamskim kanalima, na primjer, proći ćete i nizom uskih, visokih, povezanih kuća s do pet katova, svaka s tri uska prozora. Na tim prozorima nećete vidjeti zavjese, zašto?

Otvorenost u svakom smislu te riječi

Šećući ulicama nizozemskih gradova, pogotovo noću, moći ćete zaviriti u tuđe stanove i razgledati njihov interijer. Nizozemcima to nije neuobičajeno, naprotiv, poželjno je.

Brza montaža
Prihvaćeno objašnjenje za ovaj fenomen proizlazi iz kalvinizma, ogranka protestantizma, koji nalaže da pošteni građani nemaju što skrivati, dok zavjese na prozorima mogu ukazivati ​​na suprotno. Na tome inzistiraju Nizozemci koji smatraju da besplatni obilazak njihove kuće dokazuje da nemaju tajni.

Druga teorija je da time što nemaju zavjese na svojim prozorima, žele pokazati drugima razmjere svog uspjeha i bogatstva, a svoj dom vide kao dosljedan prikaz toga.

Nizozemska je vrlo zanimljiva zemlja i otvorenost njezinog stanovništva jedna je od njezinih čari, pa ta posebnost savršeno pristaje njihovom stilu života!

šTA KAŽETE NA OVO?

Nizozemska je država koja je dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u zapadnoj Europi, graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam, a sjedište vlade je Hag. Karipski otoci Bonaire, St. Eustatius i Saba također su dio posebnih općinskih jedinica zemlje.

Nizozemska se prostire na površini od 41.526 km² i ima 16.669.112 stanovnika, što je čini jednom od najgušće naseljenih zemalja (401 stanovnik po km²). Oko 18% površine je voda, a veliki dio zemlje nalazi se ispod razine mora. Sustav nasipa i raznih drenažnih sustava štiti zemljište od vode. Krčenjem terena nastali su polderi. Administrativno je zemlja podijeljena na dvanaest provincija.

Preporučujemo