Najbolji recepti s orašastim plodovima prije 90 godina: Ojačajte imunitet, ubrzajte metabolizam, riješite želučane probleme
U narodnoj medicini već se stotinama godina koristi kao lijek za želučane probleme i probleme sa štitnjačom. Ljekoviti liker od oraha, popularni liker od oraha ili oraha, pomaže u liječenju želučanih tegoba i bolesti štitnjače. Donosimo vam 90 godina provjerene recepte.
Stotinama godina koristi se u narodnoj medicini kao lijek za želučane probleme i probleme sa štitnjačom. Ljekoviti liker od oraha, popularni liker od oraha ili oraha, pomaže u liječenju želučanih tegoba i bolesti štitnjače. Donosimo vam 90 godina provjerene recepte.

Zeleni plodovi oraha beru se od 15. do 30. lipnja, ovisno o podneblju. Ova prirodna formula izvrsna je za jačanje imuniteta, posebno tijekom zimskih mjeseci, a pomaže i kod želučanih problema i anemije. Mladi orasi, dok su još zeleni, bogati su vitaminom C i jodom, zbog čega su dobri za štitnjaču.

Potrebni sastojci:
18 mladih zelenih oraha
1 kg šećera (ili još bolje meda)
2 litre domaće rakije
2 domaća limuna
1 naranča
2 klinčića
2 do 4 lista pelina
1 štapić cimeta
1 mahuna vanilije
5 zrna kave
1 vrećica vanilin šećera
1 litra bijelog vina

Kako se pravi?
Operite orahe, limun i naranče. Tada orahe prerežite na pola ili na četvrtine ako su krupniji. Limun narežite na kriške i dodajte u lonac.

Red oraha stavite u veliki lonac ili plastičnu kantu i pospite polovinom šećera. Dodajte limun, naranču, klinčiće, pelin, cimet, vaniliju i zrna kave zajedno s preostalim orasima i šećerom. Na kraju sve prelijte rakijom, dobro promiješajte i poklopite.

Ostavite posudu na suncu 40 dana, ali svaki dan lagano promiješajte kako bi se sastojci što bolje izmiješali.

Nakon 40 dana smjesu procijedite kroz gazu i dodajte litru vina i vanilin šećer. Dobiveni liker prelijte u staklenu bocu i čuvajte na hladnom mjestu.

BONUS 

Odnosno, iskusni vrtlari tvrde da se prinos krastavaca može udvostručiti ako se jednom mjesečno zalijeva ovom otopinom:

Potrebno je

200 grama krede, 10 litara tople vode.

Pripremiti

Kredu narežite na male komadiće i ulijte je u vodu. Miješajte dok ne dobijete mliječno bijelu vodu i ostavite 10 minuta. Nakon toga ponovno promiješajte sastav i prelijte krastavce vodom.

Ovom otopinom zalijevajte krastavce jednom mjesečno, najbolje noću. Espresso piše da osim što obiluju prinose, krastavci se uspješno odupiru bolestima.

 

Preporučujemo