Torta je toliko kremasta da se jedva osjeti korica, ogromna je ali je brzo pojedete jer je ljepša od bilo koje čokolade.

SASTOJCI

Za koru
3 x 5 bjelanjaka
3 x 10 žlica šećera u prahu
3 x 5 žlica nasjeckanih oraha
3 x 2 žlice brašna

Za kremu
1 litra mlijeka
15 Zumanax
10 žlica šećera
9 žlica brašna
250 g šećera u prahu
250 g margarina/maslaca
150 g nasjeckanih oraha
Malo mlijeka za kuhanje oraha
200 g čokolade
3 vrećice kreme od vanilije
Za slag kremu upotrijebite 200 ml mlijeka ili kisele vode

Pripremiti

Izraditi 3 kore, 5 bjelanjaka, 10 žlica šećera u prahu, 5 žlica oraha i 2 žlice brašna. Pomiješajte brašno i orahe i lagano pjenjačom umiješajte u umućene bjelanjke. Svaku koru pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Nakon pečenja pokrijte ih krpom dok pripremate puter kremu.

krema
Pomiješajte 7 žumanjaka, 10 žlica šećera i 9 žlica brašna pa skuhajte kremu u 1 litri mlijeka. Umutiti 8 žumanjaka sa 250 grama šećera u prahu. Posebno umutiti 250 g margarina pa pomiješati sa umućenim žumanjcima i sve dobro umutiti sa ohlađenom kremom.
1/3 fila podijeliti i dodati 150 grama jezgra oraha poparenih u mlijeku (potrebno je malo mlijeka da se zgusne). U preostale 2/3 fila dodati 200 g otopljene čokolade i zagrijati na laganoj vatri. Umutiti 3 kore vanilin kreme sa mlekom ili kiselom vodom, pa filovati: kora, krema, crni fil, kora, krema, beli fil, kora, krema, crni fil. Stavite slag na rub. Stavila sam crni file jer ima najviše crnog filera.

Poslužiti
Torta je toliko kremasta da se jedva osjeti korica, ogromna je ali je brzo pojedete jer je ljepša od bilo koje čokolade.

BONUS: 

Pijte ga 7 dana i možete ukloniti do 80% masnoće u trbuhu: ovo piće je popularno u cijelom svijetu

SASTOJCI

1 žličica chia sjemenki
žlica meda
sok od jednog limuna
čaša i pol vode

Pripremiti:
Ulijte chia sjemenke u vodu i ostavite ih u posudi sat vremena kako bi se natopile tekućinom i nabubrile. Zatim dodajte sok od limuna i med i dobro izmiješajte gore navedene sastojke.

Ako vam je pregust i želite glađu teksturu, napitak možete napraviti u blenderu.

Preporučujemo