Ni današnji dan ne može zaobići rubrika crne hr0nike, to jest tužnei crne vijesti, koje nam dolaze iz svijeta glume. Naime, prije tri dana objavio je svjesti poznati glumac Doru Ana.Ljudi i njegovi fanovi i danas ne vjeruju da je zauvijek otišao sa ovog svijeta i da nam njegovi filmovi ostaju samo uspomena i sjećanja, kakva je veličina od glumca i čovjeka otišla. Doru Ana je um*0 u68. godini života.

NOVI DETALJI SMRTI KOJA JE POTRESLA NACIJU: Poznati glumac IZNENADA PREMINUO
Sada se oglasila njegova kolegica koja ga je poznavala i još ne vjeruje da ga nema. Ona je za medije otkrila do sad nepoznate detalje.

“Znala sam koliko je bolestan. Moj drug još iz osnovne škole svojim tragičnim nestankom ostavlja prazninu u mom srcu. Ovo je preteška vest za mene”.Drama nebănuită a actorului Doru Ana. Puțini știu ce mare durere purta în  suflet - Ego.ro

“Danas je jedan od mojih profesora glume otišao na bolje mesto. Tužne vesti su me jako pogodile. Ne mogu da verujem da nije više sa nama”, dodala je još druga koleginica.

On je rođen 8. februara 1954. u Bukureštu, Doru Ana je diplomirao na Institutu za pozorište i kinematografiju 1980. Prvu ulogu u filmu Egmont odigrao je davne 1977. godine. Ostale zapažene uloge su , Roba i novac (2001), Senke (2019). Igrao je na sceni pozorišta „Bulandra” u Bukureštu i bio univerzitetski profesor.Drama imensă pe care a trăit-o actorul Doru Ana: I-a murit fiica de 7 ani,

U pozorištu je izveo preko 50 uloga, kao što su Šaka iz komedije „Cum va place“ V. Šekspira, Čebutakin iz „Tri sestre“ Čehova ili Zaharija Trahanače iz „Izgubljeno pismo“ I.L. Karagialea. Igrao je na scenama Narodnog pozorišta u Bukureštu, nekih pozorišta u Brašovu. Dobio je i dvijee nominacije na Gopo nagradama u kategoriji najboljeg glumca u sporednoj ulozi u filmovima „Druga Irina“ (2010) i „Adov san“.

Preporučujemo