Željko Mitrović je srpski muzičar, osnivač i vlasnik Pink televizije i diskografske kuće City records. Važi za medijskog maga i jednog od najmoćnijih ljudi u srpskom šou biznisu.

Željkovi roditelji su majka Milka i otac Dragan koji je preminuo 2000. godine. U rodnom gradu je pohađao osnovnu školu i gimnaziju. Studirao je Pravni fakultet, ali ga nije završio. Želio je da upiše džez akademiju Berkli, ali nije imao 30.000 dolara koliko je školovanje u ovoj ustanovi iznosilo. Uporedo sa biznisom koji je započeo, studirao je engleski jezik u oblasti menadžmenta na Berlicu.

<p>Malo ko zna ove detalje iz njegovog života</p>

Bogatstvo Željkova imperija vrijedi više od milijardu evra i čine je: televizija „Pink“, „Pink Montenegro“, „Pink BiH“, preko 15 satelitskih kanala, licenca za „Fashion TV“ za region, nacionalna frekvencija u Sloveniji, izdavačka kuća „City records“, avio-kompanija „Air Pink“, firma „El Bosco“ koja iznajmljuje jahte i filmski studio PFI. Takođe je vlasnik kuće na Senjaku i jahte „El Bosco V“. Krajem 2011. godine, Mitrović je djeci iz prvog braka i njihovoj majci kupio stan vrijedan milion evra. On se nalazi na Novom Beogradu, preko puta hotela „Jugoslavija“ i ima 180 kvadrata.

<p>Malo ko zna ove detalje iz njegovog života</p>
18. jula 2013. godine Željkov sin Aleksandar je pregazio 17-godišnju Andreu Bojanić. Naletio je na nju džipom marke „BMW X5“ i odbacio ju je 29 m od pješačkog prelaza. Željko je rekao da je njegov sin prelazio na zeleno i da nije vidio devojku koja je pretrčavala ulicu. Kada je shvatio šta se desilo, Aleksandar ga je pozvao i sa advokatom su otišli u policiju gdje su dali izjave. Određen mu je pritvor do mjesec dana zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svjedoke i pokrenuta je istraga zbog sumnje da je izvršio krivično djelo. Sud je početkom novembra Aleksandru ukinuo pritvor jer je ocjenio da nema opasnosti da će ometati vođenje postupka.

<p>Malo ko zna ove detalje iz njegovog života</p>

U oktobru 2015. godine je počelo suđenje na kome se Aleksandar izjasnio da nije kriv i da ne priznaje krivično djelo za koje je optužen. Tužilac je tražio kaznu od najmanje dvije godine i zabranu upravljanjem motornim vozilom „B“ kategorije. U februaru 2016. godine branioci su tvrdili da je djevojka pretrčavala na crveno i da se optuženom ne sudi zbog krivičnog dela, već zbog njegovog oca.

Preporučujemo