Rodžer Federer navikao je svijet na određeni stil ponašanja, uglavnom gospodski, pazio je šta govori, te se rijetko kada se miješao u pipljive teme, birao je da bude neutralan. Ipak, imao je on neke svoje trenutke u kojima se odlučio malo više opustiti, ponekad možda čak i mao više nego što bi trebao. U jednom od svojih intervjua opisao je i priznao kako zgleda Rodžer kada je pija.

Sportske novosti - Federer je zaradio milijardu eura, a tek sad ga čeka pravo bogatstvo: 'Kad ga vide, ljudi polude'
Ne krije da je znao da svoje uspjehe prosla uz koju čašicu više, a sve priče o tome su se pojavile nakon njegove odluke da završi karijeru i da se penzioniše. To mu se desila svega dva puta, koja on odlično pamti. Upravo jedan takav momenat dogodio se 2008. godine, a drugi 2017. oba puta nakon osvajanja titule. Lijepo se proveo, priznaje, mada je nakon toga bio na mukama sa mamurlukom.

Roger Federer Announces Plans to Retire From Tennis - The New York Times
-Pijem samo vodu. Pripadnik sam stare garde, nisam nikada bio na dijeti, mada sam voleo da proslavim pobedu čašom dobrog šampanjca. Napio sam se jednom. Bilo je to posle osvajanja US opena 2008. godine. Tri i po dana su mi bila potrebna da se oporavim. Turnir se završio u nedelju uveče, oporavio sam se tek u četvrtak – smijao se Federer u intervjuu za italijansku “Gazetu” iz 2019. godine.

Odlučio je da ispriča zatim ta se sve dogodilo, i kako je zapravo došlo do tog pijanstva. Sa svojim društvom je zasjeo u jednom kafiću. “Bar je trebalo da se zatvori i onda smo mi naručili piće unapred za nekoliko sati. Kasno smo shvatili da smo naručili previše”.

TENNIS COMPETITOR ROGER FEDERER ANNOUNCED HIS RETIREMENT - US News
Odlučio je i da ispriča kako je sebi dao oduška još jednom, nakon titule na Vimbldonu 2017.. godine.

-U glavi mi je samo odzvanjalo, ne sećam se šta smo radili posle večere. Popio sam verovatno više različitih vrsta pića. Otišli smo posle toga u kafić, skupilo se 30-40 prijatelja, dobro smo se proveli. Legao sam u krevet oko pet ujutru i nisam se osećao baš dobro – zaključio je Federer.

Preporučujemo