Dijana Bečirovć, koja je rodom iz jednog malog sela Lukavac, kod Tuzle u Bosni i Hercegovini, bila je prva starleta koja je uspjela da privuče pažnju na teritoriji cijele bivše Jugoslavije. Gimnaziju i Fakultet političkih nauka završila je u Sarajevu, a potom se preselila u Italiju. Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu, da bi potom napravila internacionalnu karijeru u novinarstvu. Uradila je intervjuje s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, a posljednji intervju fozač Formule 1 Ajrton Sena navodno je dao njoj.Dijana Bečirević ekskluzivno: Tuzlanka u Buckingamskoj palači! Kako je biti dio britanskog plemstva?

Specifičnoj ljepoti i šarmu ove plavuše muškarci nisu mogli da odole, a voljele su je mnoge domaće i svjetske zvijezde. Ona je zavela mnoge face, a najzvučnija imena među njima svakako su Al Paćino, Goran Bregović, Zdravko Čolić, ali i Mik Džeger.

Dijana Bećirović
– Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao Kuma. Izlazili smo, ali je on bio večito napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego – ispričala je jednom prilikom Dijana.

Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

– Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali ođedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste – otkrila je ona jednom prilikom.

Takođe se prisjetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila “pijana i u miniću”. Dijana danas ima 60. godina i već duže vrijeme živi u Los Anđelesu. Završila je i American Film Institute i radila je kao producentkinja ne nekim holivudskim filmovima.

Preporučujemo