Svaki dan do nas dolazi barem po jedna loša vijest. Koliko godse trudili da nas ne pogađaju takve vijesti, ne možemo ostati imuni na sve vijesti sa kojim nas mediji svakodnevno informišu. U posljednjih vrijeme sve više javnih ličnosti nas napušta, a kada ode neka ličnost koju volimo iz dana u dan nam je sve teže da podnesemo tu vijest, i danima se oporavljamo.

Best Coolio Songs of All Time – Top 10 Tracks | Discotech
Naime, napustio nas je jedan od poznatijih repera svih vremena. Pedestdevetogodišnji reper Kulio će ostati zapamćen po svom največem hitu, koji je i obilježio njegovu karijeru. Radi se o hitu “Gangsta’s Paradise”, a Kulio je napustioovaj sviijet u Los Anđelesu, a tu tužnu vijest potvrdio je njegov menađer.

Coolio - Gangsta's Paradise (feat. L.V.) [Official Music Video] - YouTube

Ovaj glumac i pjevač, čije je zapravo pravo ime bilo Artis Lion Ajvi, preminuo je u domu svog bliskog prijatelja, a to je oitvrdio njegov prijatelj i saradnik Džerez Posi. Uzrok smrti repera još nije poznat, a vlasti su odmah pokrenule istragu u vezi ovog slučaja. On će ostati zapamćen po svom hitu iz 1995. godine “Gangsta’s Paradise”, za koji je dio i Gremi nagradu. Ova pjesma je bila i u filmu “Dangerous Minds” sa Mišel Fajfer, a napravljen je na osnovu hita Stivija Vondera iz 1976. godine “Pastime Paradise”. Ovaj reper je prije muzičke karijere radio kao vatrogasac i jedno vrijeme kao radnik obezbjeđenja.

 

 

Njegovi najpoznatiji hitovi su Gangsta’s Paradise, I’ll See You When U Get There i pesma Gangsta Walk koju peva zajedno sa Snup Dogom. Gangsta’s Paradise je pesma koja je bila izabrana za film Dangerous Minds, pa je kasnije snimljen i spot sa Mišel Fajfer koja glumi u tom filmu. Zanimljivost je da je Kulio glumio u hrvatskom filmu „Ta divna splitska noć“ sa Dinom Dvornikom.

Preporučujemo