Čačak – Nekoliko sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca u poslijepodnevnim satima pogodilo je jako nevrijeme praćeno velikim gradom.

Ledenice veličine lješnjaka napravile su štete na usjevima.

“Odjednom je počela kiša, led i snijeg iz rukava. Za nekoliko minuta dvorište nam se zabijelilo. U voćnjak nismo ni otišli, čekali smo da kiša padne. Stanite, tko zna što će dogoditi tamo”, rekli su mještani Družetića za Regionalnu informativnu agenciju (RINA).

Osim štete na usjevima, snažno nevrijeme nije uzrokovalo štete na stambenim zgradama i automobilima.

Izvješća o učinkovitosti obrane od tuče tek se očekuju.

Mediji javljaju da je velika tuča pogodila Leskovac i okolicu, ali šteta još nije procijenjena.

Nevrijeme je pogodilo i Ivanicu, gdje je i snimljena fotografija.

Obilna kiša izazvala je poplave u Sremskim Karlovcima.

Oluja se kreće prema Beogradu.

Pojačana grmljavinska aktivnost zabilježena je u cijeloj regiji od Beograda do Novog Sada i od Novog Sada do srednjeg Banata.

Osim obilne kiše, na ovim područjima očekuju se mjestimična tuča i jak vjetar. Obilniji pljuskovi očekuju se i na području Racine, Toplođa i Nišava.

Intenzitet padavina u zapadnoj Srbiji je oslabio. Drugdje će kratkotrajni pljuskovi i grmljavina biti lokalizirana obilježja.

Nakon dojave, u Beogradu su se dogodile poplave, javio je “b92”.

BONUS

U voću se krije sastojak zbog kojeg vam ruže cvjetaju

Nikada nemate previše savjeta koji će pomoći vašem cvijeću da lijepo, bujno i zdravo cvate, a posebno su korisni kada su u pitanju prirodna rješenja i sastojci koje svi imamo kod kuće.

Ruže su kraljice dvorišta, bez premca – njihov miris, sjajna boja i izgled oduševljavaju, a svaki prijedlog kako još ljepše procvjetati je dobrodošao.

Prekrasan grm ruže savršen je za svako dvorište, a svakodnevna poslastica, dijelovi koje obično bacamo, mogu učiniti da vaše ruže bolje i ljepše cvjetaju.

Riječ je o kori mnogima omiljenog voća – banane. Već znamo da je voda namočena u koru od banane dobra za orhideje, ali talog voća također može potaknuti rast i cvjetanje drugog cvijeća, uključujući ruže.

Banane su bogate kalijem, koji može povećati otpornost ruža i učiniti lišće svjetlijim, a istovremeno spriječiti pojavu smeđeg lišća i mrtvih grana. Tu su i kalcij, željezo, bakar, mangan od kojih će ruže ljepše cvjetati.

Kako koru od banane dodati rozetama?
Postavljanje kore banane na tlo u blizini biljke ruže je najlakši način za povećanje razine kalija Sjeckanje kore banane je važno jer se na taj način skraćuje vrijeme potrebno da se kora razgradi, dopuštajući kaliju da dopre do vaše biljke. brži.

Nakon što stavite komadiće kore oko korijena vaše ruže, dobro ih zalijte, to će potaknuti koru da se razgradi u tlo i brže proizvede plodove. Ovaj savjet pomaže i kod mini ruža.

Ako uzgajate potpuno novi grm ruže u posudi, preporuča se da prije sadnje biljke usitnjenu koru stavite u zemlju, a preostalu koru pomiješate s kompostom i zemljom oko nove biljke.

Preporučujemo