Jedna od naših najpopularnijih pjevačica folk i pop muzike danačnjeg vremena, svoju muzičku karijeru odlučila je da gradi postepeno, nastupajući širom tadašnje Jugoslavije, po mnogim hotelima, kafanama i restoranima. Svoj prvi profesionalni angažman i naastup imala je prije nesšto više od četiir decenije, nakon čega je po prijedlogu tekstopisca i kompozitora Predraga Vukovića uzela umjetničko ime Ana Bekuta, jer je u to vrijeme na tadašnjoj muzičkoj bilo nekoliko Nada, što je zapravo i njeno pravo ime, koje su izvodile narodnu muziku , kao što su : Nada Obrić, Nada Topčagić, Nada Mamula.

Album koji je proslavio i podigao u nebesa Ana je snimila 1985. godine. On je učinio da ona postane izvođač vanremenskih hitova, a na albumu koji je izašao pomenute godine, to je bio tek početak i prvi u nizu, sa pjesmom “Ja nisam rođena da živim sama”.

Svake naredne godine je izdavala studijski album, na kojem su se nizale pesme koje se i dan danas pevaju i traže na proslavama i u kafanama, kao što su: “Ti mi trebaš”, “Rano moja”, “Bekrija”, “Ostavljena”, “Veseljak”, “Imam jedan život”, “Oluja”, “Kralj ponoći”, “Zlatiborske zore”, “Zavoleh te”, “Crven konac”, “Brojanica” i mnoge druge koje se nalaze na objavljenih osamnaest studijskih albuma.

Tokom svoje uspješne i duge karijere, održala je brojne nastupe i kocerte, dok je svoj prvi solistički koncert održala u Sava Centru 2011. godine .

DRASTIČNA PROMJENA: Ana Bekuta se prepolovila nakon Mrkine smrti! -  Aloonline.ba
Kada je njen privatni život u pitanju, bila je udata za bubnjara Predraga Vidovića, sa kojim je živjela u Šapcu, ali se nakon razvoda s njim preselila u Beograd. Dugi niz godina je također bila i u vezi sa nekadašnjim srpskim ministrom Milutinom Mrkonjićem, sa kojim je bila do 2021. godine, dok on nije um*o.

Preporučujemo