Danas se nakon deset dana od sm*ti kraljice Elizabete II, održala njena sahrana koja je propraćena pod budnim okom svjetske javnosti. Sama sm*t kraljice Elizzabete II privukla je pažnju svjetske javnosti na cjelu kraljevsku porodicu, a na samoj ceremoniji sahrane monarha određeni detalj zapao je za oko svim prisutnima u tommomentu.


Evo o čemu se radi. Naime, Episkog londonski dama, Elizabeta Mulali održala je govor na pomenutoj ceremoniji u kom žali za preminulom kraljicom i u potpunosti saosjeća se sa članovima kraljevske porodice. Ipak, ona je govorom obuhvatila samo Čarsla Trećeg, Vilijama i Kamilu, dok je pominjanje pricna Harija izostalo: “Svemogući Bože, izvore sveg dobrog, molimo se za blagoslov našeg suverena kralja Čarlsa Trećeg, Kamile i Vilijama”.

London: Počela državna sahrane kraljice Elizabete II
Ovo ne treba da čudi ni najmanje nikoga,jer se u javnosit pojavila informacija da je princu Hariju za sm*t njegove bake, čiji je bio miljenik javljeno tek nakon pet minuta od objavljivanja ove vijesti u javnosti i medijima, a ao izgovor za ovaj bizaran potez naveli su to da je princ bio na letu za Škotsku.

Danas sahrana kraljice Elizabete II

Dvije hiljade gostiju, uključujući nekoliko stotina predsjednika, poglavara i monarha, prisustvuje danas državnom ispraćaju kraljice Elizabete II u Westminsterskoj opatiji u Londonu. Pokopana će biti navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor. Sahranu će osiguravati više od 10.000 policajaca iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva jer se uzduž pogrebne povorke očekuje rekordan broj ljudi. Zemlja će u ponedjeljak gotovo stati. Trgovine, uredi, restorani bit će zatvoreni. Ispraćaj će se moći gledati u stotinjak kina i u parkovima ne velikim monitorima.

Preporučujemo