Novaka Đokovića, kojeg mnogi smatraju apsolutnom legendom svjetskog tenisa, prate brojne spektakularne vijesti izvan terena. On je ne samo vrhunski sportaš, već i vlasnik nekretnina širom svijeta, uključujući privatni avion koji mu omogućava da putuje sa stilom i luksuzom.

Iako su neki izvori tvrdili da Đoković ne posjeduje svoj avion, već ga iznajmljuje po potrebi, nedavne fotografije na društvenim mrežama jasno pokazuju njegovo putovanje avionom određenog tipa. Na tim slikama, vidimo ga u društvu svog brata Đorđa Đokovića, sestre Saške Veselinova, kao i fudbalera Mihaila Milutinovića i njegove supruge Tijane. Sjedišta u ovom avionu nisu samo prostrana, već i nevjerojatno udobna, stvarajući prijatan ambijent za putovanje i opuštanje. Dvosjed je također dizajniran s fokusom na komfor, dok stolovi za ručak dodaju dodatnu notu udobnosti. Sve to smješteno je na umirujućoj bež pozadini, stvarajući osjećaj mira i luksuza.Iako divimo se raskoši ovog letačkog utočišta, vrijedi napomenuti da Đoković ima impresivan portfelj nekretnina širom svijeta. 2020. godine, odlučio je prodati svoju luksuznu vilu u Marbelji, koju su prethodno iznajmili tokom pandemije. Prema izvorima lokalnih medija, prodajna cijena ove nekretnine bila je spektakularnih 10 miliona eura. Vila je bila opremljena brojnim sadržajima za uživanje, uključujući bazen, teniski teren, prostranu baštu, prostor za roštiljanje, saunu, spa centar, dječje igralište i veliku garažu.Đokovići također posjeduju rezidenciju u Monte Carlu, prestižnom utočištu za elitu. Precizan iznos koji je teniser potrošio na ovu nekretninu ostaje tajna, ali prostire se na impresivnih 250 kvadratnih metara. Ono što ovu nekretninu izdvaja je prostrana terasa koja se prostire na otprilike 100 kvadratnih metara i uključuje i bazen, što pruža prekrasan pogled na Mediteran i okolinu.

Đokovići također posjeduju rezidenciju u Tivtu, unutar razvoja Porto Montenegro. Vrijedna približno 2,2 miliona eura, ova nekretnina nudi bogat izbor rekreacijskih sadržaja, uključujući teniske i fudbalske terene, bazene, polo terene, restorane i više opcija za objedovanje. Također, u sklopu objekta se nalazi marina, što je idealno s obzirom na to da Đoković posjeduje i vlastitu jahtu.Nakon pandemije, pojavile su se informacije da Đoković kupuje imanje na Kosmaju i aktivno nadgleda njegovo renoviranje. Ovo prostrano imanje ima bogatu prošlost, budući da su ga prethodno posjedovali Elena i Jugoslav Karić, a Đokovići su ga nabavili za impresivnih 2,9 miliona eura.

Osim toga, Novak i Jelena Đoković su ponosni vlasnici rezidencije na Floridi, gdje su kupili stan u Majami Biču. Ovaj stan se nalazi usred prekrasnog parka koji se prostire na 35 hektara i ima prostrani balkon s panoramskim pogledom na Atlantski okean, zaliv, park i grad. Impresivan luksuzni stan odražava raskoš i eleganciju Đokovića, a zgrada sama po sebi nudi brojne ekskluzivne karakteristike.Svaka od ovih nekretnina odražava raskoš i uspjeh Novaka Đokovića, jednog od najsvjetlijih sportista današnjice. Njegova strast prema tenisu i izuzetni sportski talenti omogućili su mu da postigne nevjerojatan uspjeh u svijetu tenisa, dok njegov luksuzan način života svakako odražava rezultate njegovog napornog rada.

Preporučujemo