Nekoliko mjeseci unazad, naša mlada bivša teniserka Jelena Dokić je odlučila da sa svijetom podjjeli svoju tešku životnu ispovijest. Njoj žiivot nikada nije bio bajka, mnogo toga je prošla, a njen otac je tu*a0 od njene šeste godine.

Jelena Dokic's autobiography leaves those who watched abuse unfold with  harsh truth - ABC News

– Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. aprila 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio rasturen – napisala je tada Jelena.

Jelena Dokic: Former tennis player opens up on suicide attempt | Herald Sun

Ona je bila više nego iskrena.

– Znam da ima još mnogo stvari zbog kojih mogu da budem zahvalna, a onda krećem da mrzim sebe jer se osećam tako, pošto se čini kao da nisam zahvalna, mora da nisam jer hoću da okončam sve. Takav zlokoban krug u glavi. Rezultat je da sam 28. aprila umalo skočila sa 26. sprata i nikad neću zaboraviti taj dan. Samo sam htela da bol i patnja prestanu. Povukla sam sebe sa ivice, ne znam ni sama kako sam to uspela da izvedem. Profesionalna pomoć mi je spasila život. Nije lako pisati ovo, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva pred vama i duboko verujem da deljenje naših priča pomaže da prođemo kroz stvari i pomažemo se međusobno.

 

Izgleda da je ova teniserka uspjela da stane na svoje noge. Ona sad radi kao sportski komentator, bila je na događaju na kojem je predstavljen Australijan open 2023. Osvrnula se na sjajan turnir ove godine i najavila da će naredni biti nevjerovatan. Ono što je važno Jelena je sada nasmijana i čini se da su problemi iza nje.

Preporučujemo