Kako mediji javljaju ruski predsjednik, Vladimir Putin pobjegao je u svoju taju “palatu” na jezeru u toku brutaln*g gušenja antimobilizacionih demonstracija u Moskvi i Sankt Peterburgu. Iako stižu demanti iz Kremlja, sve su prilike da Putin odmaara u svojoj “najtajnijoj službenoj vikendici” i ne razmišlja mnogo o svemu na sjeveru Rusije, prenosi Dejli mejl.

Ukraine war: Putin not bluffing about nuclear weapons, EU says - BBC News
Rezidencija koja je smještena u šumama brda Valdaj, otprilike na pola puta između Moskve i Sankt Peterburga, ima trospratni banjski kompleks sa “ličnim kozmetičkim salonom”.

Novinarka Farida Rustamova objavila je da je izvor od povjerenja rekao da Putin od prošle sreijde uvečer odmara u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblastii da je sebi dao malo oduška od svega. Ona je tvrdila da su unaprijed snimljeni video snimci na kojima se vidi kako se sastaje sa zvaničnicima objavljeni kako bi izgledalo kao da je zauzet na poslu, dok se u stvarnosti odmara u svojoj četvorospratnoj vili. Prostrano imanje pored jezera, koje se vidi na snimcima snimljenim dronom, uključuje štalu, teren za golf, teren za mini golf, VIP restoran sa bioskopom, kuglanu, salu za bilijar, pa čak i mini-kazino.


Postojanje tajne rezidencije otkrio je antikorupcijski tim koji je radio sa njegovim uhapšenim neprijateljem Aleksejem Navaljnim prošle godine. Tu je i specijalizovani plutajući bazen – velika kada ispunjena veoma slanom vodom koja vas drži na površini kada ležite u njoj – bazen od 25 metara okružen hidromasažnim kadama i saunama, i podijum za tajlandsku masažu. Navodno je opremljen i specijalnom Putinovom stolicom za masažu osvijetljenom specijalnom infracrvenom lampom.

 

Dom je u blizini važnih pravoslavnih crkava za koje se zna da ih je Putin posjećivao u drugim kriznim vremenima tokom svoje više od dvije decenije na vlasti. Podsjetimo, Putin je 21. septembra naredio djelimičnu mobilizaciju u zemlji. Taj njegov potez pokrenuo je niz demonstracija širom Rusije, a veliki broj građana je pobjegao iz zemlje.

Preporučujemo