Legendarnog pjevača Sinana Sakića se svi vrlo dobro sjećamo, i znamo kako je živio većinu svog života. Je li promjena vjere stvar ličnog izbora, povratka svojim korijenima, trend ili samo potreba za novim utočištem i pronalaženjem pravog smisla života, velike su vjerovatnoće da nikada do kraja neće biti poznato. Mnoge poznate ličnosti odlučile su se upravo na taj korak i tako izazvali brojne kontroverze.

Синан Сакић — Википедија
Inače, ovaj trend je jako zastupljen u svjetskom džet-setu, ali i kod nas je bilo nekoliko slavnih ličnosti koje su odlučile da promjene vjeru, među njima se našao i pokojni Sinan Sakić. On je inače rođen kao musliman, i jedan je od prvih koji je pronašao svoj duhovni mir. On je često sa svojom suprugom Sabinom odlazio u Indiju, gdje je njega kćerka studirala. Tamo su upoznali duhovnog vođu Sai Babu, boravili su u njegovom hramu. Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale. Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa mnogo pomogao kod ovog problema. Sinan je često govorio da ga je tada budizam veoma zainteresovao.

Sinan Sakić - Deejay Mania

Nije nepoznanica da je on bio sklon raznim porocima, pa je tako nekoliko puta i javni priznao da prejerano konzumira alkohol, najviše viski, i da mu dr*ga nije nepoznata , ali i također da za noć prokocka čak 50 000 eura. Zbog toga je imao i probleme s policijom. Policija je kod Sakića pronašla ko*ain i to u donjem vešu, na graničnom prelazu Trbušnica. Uhapšen je zbog 2,3 grama ko*aina koji su policajci pronašli tokom pretresa. Bez obzira na sve probleme, publika ga je i dalje obožavala.

Jutarnji list - #Sinan Sakić
U otkobru 2017. godine zbog pogoršanja stanja, on je smješten na bolničko liječenje u Klinički centar u Tuzlu u Bosni i Hercegovini. Bolovao je od jetrene encefalopatije. Tada su se pojavile i lažne vijesti o smrti popularnog folkera, koje je demantovala njegova supruga Sabina. Ona je rekla da Sakić jeste teško bolestan, ali da nije istina da je preminuo u ovoj bolnici. U maju 2018. godine trebao je da obavi transplantaciju jetre na klinici u Padovi (Italija), međutim stanje mu se iznenada pogoršalo, te je 1. juna 2018. godine pre*inuo.

Preporučujemo