Poznati bosanskohercegovaki pjevač, Fuad Backović, javnosti poznatii kao Deen je u Americi pronašao svoju istinsku ljuabv, ali i pokrenuo i vlstiti biznis. Naime, on je prije nekoliko godina,nakon uspješne karijere, koju je gradio na Balkanu odlučio da se povuče sa javne scene, i da se preseli u Ameriku, tačnije Los Anđeles.

Deen
Osim što je uspio da izgradi svoju karijeri+u u modno biznisu, on je tamo odlučio da uplovi u ljubavnu vez sa art direktorom Vilom Firsonom Trećim, s kojim je sada odlučio da krene u dizajnerske vode i predstavio prvu kolekciju torbica, pišu bosanski mediji. Din i Vil na društvenim mrežama veoma često objavljuju zajedničke fotografije, a pjevač se sada pohvalio i modelom koji su osmislili u suradnji s brendom Namastate iz L.A.

Fuad Backović

– Eko-futurist. Kad dizajn sretne umetnost. Predivna održiva luksuzna torba za laptope, kupovinu, piknike, poklone i mnogo toga. Danas počinje pretprodaja! Ograničena serija – napisao je Din.

Cijena torbica, kako piše bosanski medij, u pretprodaji je 550 dolara, a dolaze u četiri boje – crvenoj, plavoj, crnoj i smeđoj boji.

 

Deen je muzikom počeo da se bavi još sa 12 godina, a 1997. godine postao je frontmen boy benda-a “Seven up”. Godine 1998, Deen je dobio ponudu da nastupa za hor opere. Njegove glasovne mogućnosti su zapazili iz Nacionalnog teatra Bosne i Hercegovine, a on je prihvatio da učestvuje u operi Karla Orfa “Karmina Burana”. Krajem 2000. povukao se sa muzičke scene i odselio se iz Bosne i Hercegovine, i to zbog fakulteta. On je, naime, upisao fakultet modnog biznisa na Institutu Marangoni u Milanu, koji je i završio.

Fuad Backović Din
Inače, pjevačev otac je bosansko-hercegovački političar Zaim Backović, međutim Deen je svojevremeno rekao da zbog toga nije imao privilegije na javnoj sceni. Nakon sedam godina života u Milanu, Deen se preselio u Los Anđeles, gdje i dalje živi i gdje je pronašao ljubav. Već neko vrijeme je u vezi sa umjetničkim producentom Vilom Farsonom, a nedavno su počeli na društvenim mrežama da objavljuju zajedničke fotografije.

Deen se, inače, više ne bavi muzikom, već modom, i radi kao stilista za vjenčanja.

Preporučujemo