Princ Hari i Megan Markl odigrali su važne uloge na sahrani krljice Elizabete II. Kako je već poznato, par koji je napustio dužnost kraljevske porodice, trenutno živi u Americi iima problematične odnose sa ostalim članovima kraljevske porodice. Otkad su napustili sve dužnosti u kraljevskoj porodici, oni su učestvovali u brojnim intervjuma, uključujući i onaj koji je doživio najveću gledanost, sa najvećom zvijezdom Amerike, Oprah Vinfri prošle godine. U njemu su optužili ovu kraljevsku porodicu za neprimjerenu primjedbu za njihovog sina Arčija, prije nego se i rodio i da su institucije zakazale za pomoć kada je u pitanju sui*idna Megan.


Ipak od Elizabeine smr*i koja se desila prije dvije sedmice, oni su se našli u centru svih dešavanja. Sada se postavlja pitanje šta su uradili u ponedjeljak nakon što je sahrna završena?Oni su zadnji put viđeni u javnoti dok su napuštali kapelicu Svetog Džordža izgledajući iscrpljeno, a Hari je pritom uzdahnuo i privukao još više pažnje. Reakcije javnosti bile su izrazito negativne nakon viđenog.


Poslije toga su, kako se čini prisustvovali privatnom pokopu kraljice na kojem su bili članovi porodice i njeni najbliži. Nakon toga proveli su noć u Vindsoru. Međutim, u Ujedinjenom Kraljevstvu neće ostati još dugo. Razlog je taj što namjeravaju što prije da odlete u svoj dom u Kaliforniju kako bi mogli ponovo da budu sa svojom djecom – Arčijem, koji ima tri godine i jednogodišnjom Lilibet.

Uprkos turbulentnoj vezi u posljednjih nekoliko godina, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i ostali članovi kraljevske porodice ujedinjeni su u tuzi nakon kraljičine smr*i.

Preporučujemo