Nekadašnja najuspješnija srpska teniserka se ovih dana našla u centru pažnje. Naime, bivša srpska teniserka Ana Ivanović će i ove godine biti kandidat za ulazak u tenisku Kuću slavnih u Njuportu 2023. godine, prenijeli su strani mediji. Ona je i u godini koja je iza nas bila također bila kandidat, ali ipak nije dobila dovoljan broj glasova komiteta koji ima uticaj na 75% glasova. Inače, preostalih 25 % glasova ipak zavisi od naviča, koji su također uključeni u glasanju, naveli se na sajtu ITF.

Ana Ivanovic (@anaivanovic) / Twitter

Inače, ovaj komitet sačinjavaju mediji, veliki tenskihistoričari, članovi Kuće slavnih, ali i također ndustrijski eksperti koji već tradicionalno učestvujuu glasanju. Oni ipak nisu dali dovoljan broj glasova našoj nekadašnjoj teniserki Ani Ivaović, ali također ni ostalim kandidatkinjama. S tom odlukom se desilo da po prvi put u historiji u jendoj godini neće niko ući u Kuću slavnih.

Ana Ivanovic (@anaivanovic) / Twitter
Što se tiče naše teniserke, Ane Ivanović, ona je nekadašnja najbolja teniserka na svijetu i 2008. godine je odsvojila jedini Grend slem u svojoj uspješnoj i dugoj karijeri. Ona je tada u finallu Rola Garosa bila bolje od teniserke Dinare Safine. Ona je na prvom mjestu ATP liste provela čitavih 12 sedmica. Ona je donijela odluku da svoju karijeru zabvrši krajem 2016. godine i povukla se iiz javnosti.

da li će ana ivanović biti teniski trener | Sport | Ostali sportovi

Očekivano je da se ljudi nakon ove fenomenalne i izvanredne vijesti mole i nadaju da će naša teniserka Ana Ivanović napokon dobiti ovo fenomenalno priznanje, koje ona svakako zaslužuje. Tenis je počela igrati s 5 godina nakon što ga je gledala na televiziji. Idol joj je bila Monika Seleš. Molila je roditelje da je upišu u lokalnu tenisku školu, pa su joj roditelji kupili reket za 5. rođendan i odmah se zaljubila u njega.

Preporučujemo