Svima nam se desilo bar jednom da ne znamo kako da se izborimo sa viškom masnoće koja nam je ostala u tavi nakon prženja neke hrane za obrok. Danas vam donosimo najjednostavniji trik za odstranjivanje masnoće koji je koristan za sve.

Dali je sigurno koristiti aluminijsku foliju pri kuhanju i u domaćinstvu -  eco.centarnet.com
Kada nešto ispečemo na ulju, nerijetko se dešava da višak masnoće ostane u posudi u kojoj smo nto pekli ili pržili. U slučaju da se to samo prospe u sudoperu, onda nema sumnje da ćemo sebi napraviti mnogo više posla i dodatne probleme, a nekada i ne nenadane troškove.

supercarobnisvijet.com - Page 37 of 110 -
Jedna korisnica društvene mreže Tik Tok koja je sve zastupljenija na našim prostorima podjelila je jedan jako jednostavan, a ujedno i jao koristan trik koji će svakoj domaćici olakšati posao. Za taj trik vam nije mnogo potrebno, samo jedna aluminijska folija, koju zasigurno ima svako domačinstvo u svom domu.


Sve što je potreno da uradite, jeste to da stavite komad aluminijske folije u sudoperu, a nakon toga da izlijete svu bespotrebno stvorenu masnoću iz tave ili tepsije u već pripremljenu foliju. Nakon toga sačekajte nekoliko minuta da se masnoća ohladi. Nakon što se masnoća ohladila, ona je se već pretvorila u čvrsto agregatno stane, i sada je samo potrebno da to smotate i bacite. Tako ćete biti mirni i sigurni da se ništa neće desiti sudoperu i da nema dodatnog čišćenja, a nemate brigu da se će vam se odvodne cijevi začepiti što se nerijetko dešava kada masnoču samo prospete i tave u sudoper. Mi smo pokušali i zaista radi, pokušajte i vi !

Preporučujemo