Aleksandar Berček Pojavio se u legendarnoj seriji Otpisani u kojoj je glumio jednu od glavnih uloga a ostaće upamćen i po ulozi u filmi Ko to tamo peva. Aleksandar je rođen 1950. godine u opštini Irig a nedavno se opet preselio iz glavnog grada u podnožje Fruške gore. Veliki je obožavatelj prirode i pomalo se bavi i ekologijom.

 

O Berčeku su mnogi pričali kako je bahat i kako sa njim nije lako komunicirati dok on sam za sebe kaže da je uvijek spreman da pomogne svojim mlađim kolegama. Kada je u pitanju njegov privatni život Berček se ženio dva puta i ima četvero djece. Sa prvom suprugom Svetlanom dobio je kćerku Milicu i sina Nikolu a sa drugom suprugom Anom također ima sina i kćerku koje su nazvali Mina i Miloš.

Malo je poznato da je Berčekov sin Nikola također poznat u umjetničkom svijetu ali po svojim muzičkim angažmanima. Njegovo ime se našlo na odjavnoj špici serije Tajne vinove loze a radio je i na ostvarenjima poput „Profesionalac“, „Jagodići“, „Ulica lipa“, „Kordon“, „Pad u raj“, „Smrdljiva bajka“, „Ivkova slava“.

Preporučujemo