Goran Bregović, koji je u nekretninama težak čak 35 miliona eura, već nekoliko decenija ima stan u Parizu, gdje su se svi uvjerili da je Brega i dalje superstar, da ga ljudi obožavaju i da jedva čekaju njegove koncerte u julu i oktobru.

Goran Bregović: 'Nije se Isus svidio svima, a kamoli ja' - Novi list
U neposrednoj blizini Trga republike Brega ima luksuznu nekretninu. Njegova komšinica Desanka koja već godinama živi u Parizu je odlučila da otkrije neke detalje iz njegovog privatnog života, ali je odlučila da otkrije i mjesto na koje Bregović redovno odlazi kada se nađe u Parizu. Ono što je posebno zanimljivo je to da je Desanka radila u jednom francuskom restoranu u koji je kantautor obožavao da odlazi, dok nije zatvoren pre dvije godine.

– Brega živi na Trgu republika. Ovo je jedna od najskupljih i najluksuznijih lokacija u gradu. Cene stanova su raznolike. Ima onih “skromnijih” od milion, pa do čak četiri-pet miliona evra, u zavisnosti od kvadrature. Ovde su mahom zgrade sagrađene u starom francuskom stilu, s prelepim balkonima i dvorištima, gde se stanari okupljaju. Kada je bio ovde, najčešće se odmarao kod kuće i šetao ovim kvartom od Republike do Bastilje i La Marea. Nije voleo da prelazi Senu. U Parizu mu je bila baza za odmor od mnogih koncerata tokom godine – otkrila je Desa na početku razgovora.

Ona je otkrila i šta je Goran poručivao u legenedarnom restoranu “Čez Dženi”, koji mu je bio omiljeni. U njega je redovno dovodio i svoje prijatelje.

– “Čez Dženi” se nalazio nedaleko od njegovog kvarta. Dolazio je gotovo svakodnevno. Naručivao je jelo foa gra (guščju i pačju paštetu), kao i kiseli kupus. Voli da popije belo vino, kao i da pravi špricer. Pričao mi je da izbegava restorane po Parizu, ali da ovom mom ne može da odoli. Znam da je mnogo voleo da jede i turski kebab, koji su takođe s vremenom zatvoreni – priča Desa.

– Njemu je ovde sve blizu stana. Tu je i kafić koji je posećivao, ali i konzervatorijum, gde su njegove ćerke Ema, Lula i Una pohađale klavir i balet. Koliko je skroman naš Brega, koji je i dalje jedna od najvećih zvezda u Francuskoj, pokazuje i to što je mnogo voleo da posećuje i vintidž prodavnice s garderobom, gde je kupovao stare naočare i aksesoare – otkrila je komšinica.

Preporučujemo