U nastavku današnjeg članka pišmo o jednoj temi koja fokusira na jednu najveću moguću opasnost u prirod a to je svakako zmija. Ono što možemo reći jeste da je ove godine leto došlo baš brzo nego inače a tako isto i zmije, kooje su itekako agresivnije u odnosu na prethodne godine. Sve je veći broj slučajeva da zmije ulaze ljudima po kućama a ono što je ve itekako šokiralo jeste to da u pojedinim zgradama se popnu čak i na više spratove, i tako se zadese u stanovima.

Gradovi koji su blizu mora i gde su jako visoke temperature to je jak česta stvar kada su u pitanju zmije. Tako kao primer navodimo u Trebinju je Mišo Pamučina iz Ekologije i bezbednosti iz Trebinje a on se skoro nikako ne boji zmija. Tako da je u proteklom vikendu kada su temperature u ovom gradu bile jako visoke, uhvatio u samom centru grada čak tri zmije, jednu u kući, a jednu ispred a jedna je čak bila u jednom ulazu.

“Ovaj poskok na balkonu kuće nije nikako mogao dospjeti na to mjesto, osim preko fasade kuće, a vlasnici su ostali nasmrt preplašeni kada su ovu otrovnicu našli kako se kroz persijane pokušava uvući u unutrašnjost kuće, pa su zatvorili balkonska vrata i pozvali našu ustanovu”, istakao je Pamučina. “Nemam običaj da ih ubijam, ali sam ovoga puta ubio obe, s obzirom da su bile jako ljute, otimale su se i grizle hvataljku, oko koje su obmotavale tijelo, a i zbog činjenice da su u pitanju najotrovnije vrste zmija koje sam dugo morao voziti do nepristupačnih terena”, pričao je Miš.

Preporučujemo